Στην κατάργηση του νόμου Παππά εμμένει ο Κουμουτσάκος- Λύση για το ΕΣΡ ζητά ο Παρασκεύπουλος

11:21 2/11/2016 - Πηγή: iPop

Στην κατάργηση του νόμου Παππά εστιάζει εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος επισημαίνει, πως μόνο αν αυτό συμβεί θα «ξεκλειδώσει η συζήτηση για τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης». Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξηγεί, πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει κάνει πιο ευέλικτη τη στάση της και προσθέτει, ότι «είναι εφικτή η λύση έτσι ώστε να συνθεθεί ΕΣΡ».

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο Γ. Κουμουτσάκος είπε αναφερόμενος στη

δήλωση του υπουργού Επικρατείας, πως «η πρόταση της ΝΔ να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρουμάνος στέλνει μήνυμα συναίνεσης» και πρόσθεσε πως επρόκειτο για «έναν ακόμα χειρισμό, τακτικισμό, από πλευράς του κυρίου Παππά»

«Ο κύριος Παππάς είναι βέβαιο πως έχει καταλάβει ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας και επιχειρεί τώρα έναν χειρισμό παραπλάνησης για μία ακόμη φορά» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Μόνο το ξεκαθάρισμα της νομικής βάσης, με κεντρικό θεμέλιό της την πλήρη επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, η αξιοποίηση του συνόλου του ψηφιακού φάσματος και η διασφάλιση της ελεύθερης, απρόσκοπτης, αχειραγώγητης ενημέρωσης των πολιτών δημιουργούν προϋποθέσεις για να πάμε στα πρόσωπα. Τα πρόσωπα ακολουθούν τους θεσμούς. Η δική μας πρόταση χθες-η επιπλέον πρόταση με τον κ.Κουτρουμάνο- ήταν για να δείξουμε σε όλους πώς μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο».

Εν συνεχεία ο Γιώργος Κουμουτσάκος διευκρίνισε:

Τα αδιέξοδα για θεσμικά ζητήματα λύνονται με θεσμικό τρόπο, τα πρόσωπα έπονται. Δεν θα βάλουμε το κάρο, πριν από το άλογο, διότι δεν θα πάει κανείς πουθενά. Δεν θα συζητάμε για πρόσωπα, όταν δεν υπάρχει μία ασφαλής νομική βάση. Αυτή είναι η θέση της ΝΔ, πεντακάθαρη, είναι μία θέση συμβολής στην άρση του αδιεξόδου και σε επίπεδο θεσμικής διάστασης και σε επίπεδο προσωπικής διάστασης, στο δεύτερο στάδιo

Και ξεκαθάρισε «δεν συζητάμε μερεμέτια, μικροδιορθώσεις, διότι το σύνολο του νομοθετήματος Παππά, το σύνολο των 15 άρθρων, έχει συγκεκριμένη αρχιτεκτονική και κυρίως μία συγκεκριμένη λογική, μια λογική που εκπέμπει αυταρχισμό και διάθεση ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης:

Ο Ν. Παρασκευόπουλος είπε: «Η άκαμπτη στάση της ΝΔ έχει γίνει πιο ευέλικτη και μπορούμε να βρούμε λύση για το ΕΣΡ».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην ΕΡΤ τόνισε:

«Είμαστε κοντά στη συγκρότηση του ΕΣΡ ώστε να μπει τάξη στα τηλεοπτικά πράγματα. Στην κυβέρνηση έχουν χρεωθεί παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που δεν έχουν γίνει. Η παραίτηση των δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ από το συνδικαλιστικό τους όργανο είναι εξέλιξη που αφορά το ίδιο το δικαστικό σώμα και όχι τις σχέσεις με την κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Σύγκλιση απόψεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ (;)- Οι προτάσεις που έχουν «πέσει» στο τραπέζι

The post Στην κατάργηση του νόμου Παππά εμμένει ο Κουμουτσάκος- Λύση για το ΕΣΡ ζητά ο Παρασκεύπουλος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα