Την Δευτέρα η επόμενη «μάχη» για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

11:37 2/11/2016 - Πηγή: iPop

Το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου θα γίνει τελικά η επόμενη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση καλούνται να συναινέσουν προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο συνεχόμενο αδιέξοδο για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Οι Πρόεδροι της Βουλής θα προσέλθουν στη διάσκεψη

στις 15:00 τη Δευτέρα.

Τα μηνύματα της Κυβέρνησης είναι θετικά, καθώς μιλούν για τροχιά σύγκλισης με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Νίκος Παππάς τόνισε πως η πρόταση της ΝΔ για την προεδρία του ΕΣΡ θα πρέπει να στείλει μήνυμα συναίνεσης και στα υπόλοιπα κόμματα.

Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην ολική κατάργηση του νόμου Παππά, θεωρώντας ότι δεν είναι αρκετή η διάταξη με την οποία επιστρέφονται οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο Γ. Κουμουτσάκος είπε αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, πως επρόκειτο για «έναν ακόμα χειρισμό, τακτικισμό, από πλευράς του κυρίου Παππά».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος απ’ την πλευρά του σημείωσε την ανάγκη για εύρεση λύσης για το ΕΣΡ.

«Η άκαμπτη στάση της ΝΔ έχει γίνει πιο ευέλικτη και μπορούμε να βρούμε λύση για το ΕΣΡ. Είμαστε κοντά στη συγκρότηση του ΕΣΡ ώστε να μπει τάξη στα τηλεοπτικά πράγματα. Στην κυβέρνηση έχουν χρεωθεί παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που δεν έχουν γίνει. Η παραίτηση των δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ από το συνδικαλιστικό τους όργανο είναι εξέλιξη που αφορά το ίδιο το δικαστικό σώμα και όχι τις σχέσεις με την κυβέρνηση».

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Την Δευτέρα η επόμενη «μάχη» για τη συγκρότηση του ΕΣΡ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα