Βάζεις λάθος ώρα τη μάσκα προσώπου! Τι συστήνουν οι ειδικοί για να επωφεληθείς περισσότερο;

20:00 9/12/2021 - Πηγή: iPop

Όλον αυτό τον καιρό, βάζεις λάθος ώρα τη μάσκα προσώπου και δεν είσαι η μόνη, αφού οι περισσότερες είχαμε στο μυαλό μας κάτι που δεν ίσχυε στην πραγματικότητα. Μην ανησυχείς όμως, δεν είναι κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις από σήμερα κιόλας.

Συνήθως λοιπόν, το βράδυ, είναι η ώρα που οι περισσότερες από εμάς βρίσκουμε την ευκαιρία να προσέξουμε λίγο παραπάνω την εμφάνιση μας. Τι εννοούμε;

Γυρνάς από τη δουλειά, αφαιρείς το μακιγιάζ, καθαρίζεις το πρόσωπό σου κι εάν έχεις λίγο χρόνο ελεύθερο

βάζεις και τη μάσκα προσώπου. Δηλαδή, η ώρα που όλες βάζαμε την μάσκα μας, ήταν το βράδυ λίγο πριν κοιμηθούμε.

Όμως, σύμφωνα με ειδικούς, η καλύτερη ώρα για να εφαρμόζεις τη μάσκα είναι το πρωί, καθώς αυτή την ώρα όχι μόνο προσφέρει καλύτερη ενυδάτωση στο δέρμα, αλλά αποτελεί και καλύτερη βάση για το μακιγιάζ.

Freepik

Παράλληλα, όταν βάζουμε την μάσκα προσώπου το πρωί, μας χαρίζει περισσότερη λάμψη και κάνει τους πόρους να φαίνονται πολύ μικρότεροι.

NoMakeUpDay: Μάσκα προσώπου δυο σε ένα για λαμπερό δέρμα στη στιγμή!

Η αλήθεια είναι όμως, ότι το πρωί έχεις χίλια πράγματα στο μυαλό σου και ίσα ίσα που προλαβαίνεις να ετοιμαστείς για τη δουλειά. Γι’ αυτό, ακόμη κι αν βάζεις την μάσκα προσώπου το βράδυ, μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, αλλά και να αφήσεις το δέρμα σου να ξεκουραστεί μέχρι την επόμενη μέρα. Ωστόσο, αν θέλεις να δοκιμάσεις κι αυτό που λένε οι ειδικοί, μπορείς να ξυπνάς μια φορά την εβδομάδα ένα μισάωρο νωρίτερα για να κάνεις το beaute σου πριν τη δουλειά!

Bonus μια σπιτική μάσκα με 2 βότανα (και μην ξεχαστείς βάλεις λάθος ώρα τη μάσκα προσώπου!)

1 κουταλάκι αποξηραμένη καλέντουλα1 κουταλάκι αποξηρεμένη άρνικα1 κουταλάκι καολίνη ή λευκός άργιλος1 κουταλάκι χυμό από αλόηΑργανέλαιο

Πώς θα την φτιάξεις;

Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε μαζί τα βότανα μέχρι να θρυμματιστούν και να γίνουν μια πούδρα.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον άργιλο και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τον χυμό από αλόη και ανακατεύουμε.Για να γίνει πιο πηκτό το μείγμα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι άλλο άργιλο.Απλώνουμε στο πρόσωπό μας και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά.Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.Απλώνουμε λίγο αργανέλαιο στο πρόσωπό μας και είμαστε έτοιμες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Βάζεις λάθος ώρα τη μάσκα προσώπου! Τι συστήνουν οι ειδικοί για να επωφεληθείς περισσότερο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα