Αυτό είναι το νέο χρώμα που δημιούργησε η Pantone για το 2022! Δε γίνεται να μη το λατρέψεις

14:23 9/12/2021 - Πηγή: iPop

Για πρώτη φορά στα 22 χρόνια της ιστορίας του χρώματος η Pantone, δημιούργησε ένα ολοκαίνουργιο χρώμα για το franchise, φτιαγμένο μόνο για το 2022. Έτσι, το χρώμα της χρονιάς είναι το Very Peri. Ένα δυναμικό μπλε με ζωντάνια, βιολετί-κόκκινος τόνος σχεδιασμένος να θυμίζει τις λαμπερές οθόνες αφής του ψηφιακού κόσμου και τις δημιουργικές δυνατότητες του μέλλοντος. Από εδώ και πέρα λοιπόν, όταν σε ρωτάνε το αγαπημένο σου χρώμα, feel free

και πες, χωρίς ντροπή, το Very Peri.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Pantone, η δημιουργία ενός νέου χρώματος για το 2022 ήταν από μόνη της συμβολική των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, μετά από μια έντονη περίοδο απομόνωσης και αβεβαιότητας. Όπως πέρυσι η επιλογή δύο χρωμάτων, το Ultimate Grey και το Sunny Yellow Illuminating, η επιλογή του Very Peri επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την επιθυμία να ξεπεραστεί η πανδημία COVID-19, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες και ο μεγαλύτερος απολογισμός της αδικίας και των ελαττωμάτων στις τρέχουσες κοινωνικές μας δομές.

Αυτό το χρώμα πρέπει να έχει το δωμάτιό σου και υπάρχει λόγος!

Το χρώμα της Pantone για το 2022 είναι το Very Peri και μας εισάγει σε μία νέα εποχή

Για να συλλάβει σε αυτές τις επιρροές, το ινστιτούτο συνδύασε το μπλε (ένα χρώμα που συνδέεται με την πίστη και τη σταθερότητα) με μια νότα κόκκινου (που συχνά μεταφέρει ενέργεια και ενθουσιασμό) για μια απροσδόκητα ζεστή μπλε απόχρωση που επικοινωνεί με την καινοτομία και μια νέα αρχή.

«Είναι ασυνήθιστο να αναφέρεται το μπλε ως «χαρούμενο», αλλά όταν προσθέτεις αυτό το κόκκινο στοιχείο σε αυτό, συμβαίνει!», λέει η Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια του ινστιτούτου. «Αισθανθήκαμε ότι ήταν τόσο σημαντικό να συνδυάσουμε ένα χρώμα που να περικλείει την αίσθηση της καινοτομίας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANTONE (@pantone)

Η έννοια της καινοτομίας μιλά επίσης για την αυξανόμενη επιρροή του εικονικού κόσμου, με την εμφάνιση του Metaverse, τις ψυχαγωγικές τάσεις όπως το VR gaming και τα esports, την αυξανόμενη δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων και των NFT. Και δεδομένου ότι το μπλε φως είναι το στοιχείο που συνδέεται συχνότερα με την τεχνολογία και τον φουτουρισμό στην οπτική κουλτούρα της επιστημονικής φαντασίας, για να μην αναφέρουμε τις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις με smartphone και υπολογιστές, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Very Peri επιλέχθηκε για να αναπαραστήσει μια εποχή που η πραγματικότητά μας και οι διαδικτυακές ζωές συγκλίνουν τόσο έντονα.

Courtesy of Pantone

«Η κατανόηση ότι τα χρώματα που βλέπουμε τώρα ζουν στον ψηφιακό χώρο άνοιξε μια ολόκληρη άλλη γκάμα δυνατοτήτων για εμάς», λέει η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος του ινστιτούτου. «Όταν επιλέγουμε το χρώμα Pantone της χρονιάς, πρέπει να είναι εμβληματικό, πρέπει να ξέρουμε τι συμβαίνει τη δεδομένη στιγμή. Δημιουργήσαμε ένα χρώμα που κινείται απρόσκοπτα μεταξύ ψηφιακού και φυσικού κόσμου».

Σουρεαλιστικά έπιπλα που θα θες να βάλεις τώρα στο σπίτι σου!

Τελικά, αυτή η νέα απόχρωση —και ακόμη και η πράξη δημιουργίας της— έχει σκοπό να αντιπροσωπεύει αυτό που πολλοί ελπίζουν το 2022: μια νέα αρχή για έναν κόσμο που γνωρίζει ότι τα παλιά συστήματα και συνήθειες δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τις προκλήσεις του σήμερα, πόσο μάλλον τις μέρες που έρχονται.

Courtesy of Pantone

«Μπαίνουμε σε αυτή τη διαφορετική εποχή όπου ξανασκεφτόμαστε το μέλλον μας, προσπαθώντας να ανακαλύψουμε τις ζωές μας και να αναγνωρίσουμε όλο το άγνωστο που έχουμε μπροστά μας», δηλώνει η Pressman. «Το να κοιτάμε τον κόσμο με διαφορετικά μάτια μας έφερε –και θα συνεχίσει να μας φέρνει– αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις και λύσεις».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτό είναι το νέο χρώμα που δημιούργησε η Pantone για το 2022! Δε γίνεται να μη το λατρέψεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτό, Pantone, 2022,afto, Pantone, 2022