Βαθύ το πένθος στη Δαμασκό| Τουλάχιστον 59 νεκροί

11:22 12/3/2017 - Πηγή: iPop

Τουλάχιστον 59 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη διπλή βομβιστική επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Πόλη της Δαμασκού.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε, πως φέρεται ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας βομβιστής – καμικάζι ο οποίος και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε.

Στοιχεία για τις επιθέσεις:

Η πρώτη επίθεση σημειώνεται, πως πραγματοποιήθηκε σε σταθμό λεωφορείων όπου βρίσκονταν προσκυνητές οι οποίοι ήθελαν να επισκεφθούν το γειτονικό κοιμητήριο Μπαμπ αλ-Σαγίρ.

Η δεύτερη έκρηξη

πραγματοποιήθηκε μόλις λίγα λεπτά αργότερα και προκάλεσε θύματα μεταξύ των περαστικών που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Το Παρατηρητήριο υπογραμμίζει, πως εκτός από τους 59 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες.

Το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για 40 Ιρακινούς νεκρούς και παράλληλα τουλάχιστον 100 τραυματίες.

Από την πλευρά του το συριακό ΥΠΕΞ καταδίκασε «την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, που έρχεται ως απάντηση στις νικηφόρες επιχειρήσεις του συριακού στρατού ενάντια στο Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και στο Μέτωπο Αλ Νόσρα».

Τονίζεται, πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

photo:vecer.com

The post Βαθύ το πένθος στη Δαμασκό| Τουλάχιστον 59| Τουλάχιστον 59 νεκροί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα