Τούρκικες απειλές προς την Ολλανδία: Θα απαντήσουμε με σκληρά αντίποινα

09:40 12/3/2017 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Τουρκίας- Ολλανδίας. Η Άγκυρα στρέφει τα πυρά της κατά της Ολλανδικής κυβέρνησης και προειδοποιεί με σκληρά αντίποινα μετά από την απόφαση της χώρας να απαγορεύσει την προσγείωση του αεροπλάνου του ΥΠΕΞ στο Ρότερνταμ, αλλά επίσης και επειδή δεν επέτρεψε στην υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων να μπει στο τουρκικό προξενείο στην ίδια πόλη.

Όσα είπε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας:

Ο Binali Yıldırım τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση με τον πιο έντονο τρόπο και έχει μεταφερθεί στις ολλανδικές αρχές ότι θα υπάρξουν αντίποινα με τους πιο σκληρούς

τρόπους. Θα απαντήσουμε αναλόγως σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά».

Νωρίτερα, η Ολλανδία χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την επίσκεψη της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας στο Ρότερνταμ, μόνο λίγες ώρες αφότου πρώτα η Χάγη αποφάσισε να την απελάσει στη Γερμανία, απ’ όπου και εισήλθε στη χώρα. Την ίδια στιγμή

Τα πυρά της κατά της επίσκεψης της Fatma Kaya Betul Sayan Dağları εξαπέλυσε η ολλανδική κυβέρνηση μέσω ανακοίνωσης της στην οποία τόνισε:

Μέσω επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές τις ενημερώσαμε επανειλημμένα ότι η Kaya δεν ήταν ευπρόσδεκτη στην Ολλανδία. Παρόλα αυτά εκείνη αποφάσισε να ταξιδέψει

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας θυμίζουμε, πως έφτασε στο Ρότερνταμ οδικώς από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας το βράδυ του Σαββάτου, αλλά οι ολλανδικές αρχές της αρνήθηκαν την πρόσβαση στο τουρκικό προξενείο της πόλης.

«Είμαστε εδώ επί τέσσερις ώρες» είπε η Υπουργός και πρόσθεσε «Η ολλανδική αστυνομία δεν μου επιτρέπει να εισέλθω στο προξενείο».

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας με τον υπουργό Εξωτερικών του αποφάσισαν πως «η Υπουργός θα λάβει την εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα μέσω των γερμανικών συνόρων» και τόνισαν:

«Απελάθηκε στη χώρα από την οποία είχε έρθει. Έπειτα από πολλές ώρες διαπραγματεύσεων απεδείχθη αδύνατο να βρεθεί λύση».

Η Ολλανδία τελικά απέλασε την Τουρκάλα υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων, αφού πρώτα είχε εμποδίσει την έλευση στη χώρα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Ελβετία:

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού στην Ελβετία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων Δημοκρατών Ευρώπης (UETD). Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

«Η επίσκεψη του Mevlüt Çavuşoğlu στην Ελβετία, που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή αναβλήθηκε».

Ακυρώθηκε εκδήλωση και στη Σουηδία:

Αξιωματούχος του κόμματος του Τούρκου προέδρου (AKP), είχε προγραμματιστεί να μιλήσει την Κυριακή σε εκδήλωση στη Στοκχόλμη.

Τελικά, όμως, σύμφωνα με τα τούρκικα Μέσα, ο ιδιοκτήτης του χώρου στον οποίο θα φιλοξενούνταν αυτή, ακύρωσε το συμβόλαιο την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε επίσης:

Η Γαλλία αναμένει τον Çavuşoğlu| Είπε «ναι» σε ομιλία του

photo:AFP

The post Τούρκικες απειλές προς την Ολλανδία: Θα απαντήσουμε με σκληρά αντίποινα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα