Η ΕΕ «παγώνει» τη χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας| Συνεχίζεται η κόντρα Ολλανδίας- Τουρκίας

09:18 12/3/2017 - Πηγή: iPop

«Ανεύθυνη» χαρακτήρισε η Ολλανδία την επίσκεψη της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας στο Ρότερνταμ, μόνο λίγες ώρες αφότου πρώτα η Χάγη αποφάσισε να την απελάσει στη Γερμανία, απ’ όπου και εισήλθε στη χώρα. Την ίδια στιγμή «χαστούκι» στην Τουρκία επιφύλασσε η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία προσπάθησε να αποχωρήσει στο εν μέρει «πάγωμα» της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας| Συνεχίζεται (ΜΠΒ) καθώς, όπως τόνισε «κινείται μακριά από την Ευρώπη».

Τι αναφέρει η ΕΕ για την Τουρκία;

«Η Τουρκία δεν κινείται προς την κατεύθυνση της Ευρώπης,

αλλά σε αντίθετη τροχιά. Είμαστε νομικά δεσμευμένοι να συσχετίζουμε την οικονομική στήριξη με την πρόοδο που καταγράφει κάθε (υποψήφια) χώρα», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση. Johannes Hahn μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Μεταξύ των άλλων επεσήμανε, πως η αρνητική πορεία της Άγκυρας ξεκίνησε να καταγράφεται ακόμα και πριν την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και υπογράμμισε, πως η πορεία της Τουρκίας δεν κινείται ενάντια «μόνο στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ενάντια και στα πρότυπα του διεθνούς δικαίου».

Θυμίζουμε, πως οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, οι οποίες και αναλύονται σε 35 κεφάλαια για συγκεκριμένους θεματικούς και θεσμικούς τομείς, άρχισαν το 2005, αλλά μέχρι στιγμής έχει συντελεστεί μικρή πρόοδος αυτών.

Συνεχίζεται η ένταση Ολλανδίας- Τουρκίας:

Τα πυρά της κατά της επίσκεψης της Fatma Kaya Betul Sayan Dağları εξαπέλυσε η ολλανδική κυβέρνηση μέσω ανακοίνωσης της χαρακτηρίζοντας την «ανεύθυνη».

«Μέσω επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές τις ενημερώσαμε επανειλημμένα ότι η Kaya δεν ήταν ευπρόσδεκτη στην Ολλανδία. Παρόλα αυτά εκείνη αποφάσισε να ταξιδέψει» τονίζει η ανακοίνωση.

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας θυμίζουμε, πως έφτασε στο Ρότερνταμ οδικώς από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας το βράδυ του Σαββάτου, αλλά οι ολλανδικές αρχές της αρνήθηκαν την πρόσβαση στο τουρκικό προξενείο της πόλης.

«Είμαστε εδώ επί τέσσερις ώρες» είπε η Υπουργός και πρόσθεσε «Η ολλανδική αστυνομία δεν μου επιτρέπει να εισέλθω στο προξενείο».

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας με τον υπουργό Εξωτερικών του αποφάσισαν πως «η Υπουργός θα λάβει την εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα μέσω των γερμανικών συνόρων» και τόνισαν:

«Απελάθηκε στη χώρα από την οποία είχε έρθει. Έπειτα από πολλές ώρες διαπραγματεύσεων απεδείχθη αδύνατο να βρεθεί λύση».

Απελάθηκε η Τουρκάλα υπουργός:

Η Ολλανδία τελικά απέλασε την Τουρκάλα υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων, αφού πρώτα είχε εμποδίσει την έλευση στη χώρα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Διάβασε επίσης:

Η Γαλλία αναμένει τον Çavuşoğlu| Είπε «ναι» σε ομιλία του

The post Η ΕΕ «παγώνει» τη χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας| Συνεχίζεται η κόντρα Ολλανδίας- Τουρκίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα