Βασιλιάς Κάρολος: Μία συναισθηματική βραδιά για τον νέο μονάρχη και τη βασιλική οικογένεια – Το Φεστιβάλ Μνήμης και ο φόρος τιμής στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ

11:45 13/11/2022 - Πηγή: iPop

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα οδήγησαν τη βασιλική οικογένεια σε μια ετήσια παράδοση τιμώντας όσους πέθαναν στον πόλεμο, το βράδυ του Σαββάτου 12/11. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και άλλα μέλη της οικογένειας, όπως ο Πρίγκιπας William και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Kate Middleton.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Φεστιβάλ Μνήμης, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά στο BBC

στο Royal Albert Hall του Λονδίνου και λαμβάνει χώρα για να θυμάται ο κόσμος και να τιμά τους πεσόντες στρατιώτες από τη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία.

View this post on Instagram

A post shared by Royal British Legion (@royalbritishlegion)

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτή είναι η πιθανή ημερομηνία της στέψης – Ποιες είναι οι αλλαγές που επιθυμεί στην πιο αριστοκρατική τελετή του κόσμου;

Μερικά από τα πρόσωπα που έδωσαν επίσης το παρών ήταν ο Πρίγκιπας Εδουάρδος και η Σοφία, Κόμισσα του Wessex, η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της, αντιναύαρχος Sir Tim Laurence, ο Δούκας και η Δούκισσα του Gloucester, ο δούκας του Kent και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα.

Βασιλιάς Κάρολος – Φεστιβάλ Μνήμης: Μία σημαντική εκδήλωση για τη βασιλική οικογένεια

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα, μαζί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, ολοκλήρωσαν τα σύνολά τους με καρφίτσες με κόκκινες παπαρούνες, το σύμβολο που χρησιμοποιείται από το 1921 για να τιμήσουν τα μέλη του στρατού που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο.

Getty Images

Αν και αυτός σηματοδοτεί τον πρώτο μήνα των εκδηλώσεων της Ημέρας Μνήμης, από τότε που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών, κάνοντας αμέσως τον γιο της Κάρολο νέο μονάρχη, η αείμνηστη Βασίλισσα δεν είχε παρευρεθεί στην περσινή τελετή, λόγω προβλημάτων υγείας που την ταλαιπωρούσαν.

Το Φεστιβάλ της Μνήμης ήταν ένα από τα πιο ιερά γεγονότα στο ημερολόγιο της βασίλισσας Ελισάβετ και έχασε μόνο μερικά κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, όπως όταν ήταν έγκυος ή εκτός της χώρας σε περιοδεία.

Βασιλιάς Κάρολος: Οι παραξενιές ενός «παραχαϊδεμένου πρίγκιπα» – Πρώην εργαζόμενοι αποκαλύπτουν τις πιο παράλογες απαιτήσεις του

Η βασιλική οικογένεια διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στους εορτασμούς της Ημέρας Μνήμης από τότε που ο παππούς της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο Βασιλιάς Γεώργιος Ε’, άφησε τον Άγνωστο Στρατιώτη να αναπαύεται στο Αβαείο του Westminster στις 11 Νοεμβρίου 1920.

Αναμφίβολα, ήταν μία συναισθηματική βραδιά για τον νέο μονάρχη, καθώς το φετινό θέμα αντικατόπτριζε την αξία της «υπηρεσίας» και περιελάμβανε έναν ειδικό φόρο τιμής στην αείμνηστη Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν η προστάτιδα της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας.

Το 1945, η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ έγινε η πρώτη γυναίκα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας που υπηρέτησε ως ενεργό μέλος πλήρους απασχόλησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βασιλιάς Κάρολος: Μία συναισθηματική βραδιά για τον νέο μονάρχη και τη βασιλική οικογένεια – Το Φεστιβάλ Μνήμης και ο φόρος τιμής στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα