Ποια είναι τα απαραίτητα πράγματα που δεν βγαίνουν ποτέ από το αυτοκίνητο;

19:01 12/11/2022 - Πηγή: iPop

Το αυτοκίνητο για τους περισσότερους από εμάς είναι ένα απαραίτητο εργαλείο της καθημερινής μας ζωής, αφού μέσω αυτού μπορούμε να μεταφερθούμε εύκολα και άνετα οπουδήποτε. Έτσι περνάμε αρκετές ώρες μέσα σε αυτό με αποτέλεσμα να θεωρείται για πολλούς σαν δεύτερο σπίτι και να προσπαθούμε να το προσέχουμε. Ωστόσο, πέραν της καθαριότητας και το να προσέχουμε το αμάξι μας να μην έχει γρατζουνιές και ζημιές, κάποιες φορές αγνοούμε κάποια πολύ βασικά πράγματα. Τώρα θα αναρωτηθείς τι πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο που είναι απαραίτητο και τι μου λείπει. Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σου φτιάξουμε μια

λίστα με όλα τα απαραίτητα που πρέπει να έχεις πάντα στο αμάξι σου για να ανταποκριθείς στις πιο έκτακτες ανάγκες.

Σε ποιους επιβάλλεται πρόστιμο 10.000€ αν δεν αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Manual αυτοκινήτου

Ξέρω ότι μπορεί να σου φανεί κάτι πολύ συνηθισμένο και όχι τόσο βασικό, αλλά πραγματικά έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων να μην έχουν το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου τους. Είναι απαραίτητο να το έχεις μέσα στο αυτοκίνητο διότι έχει όλες τις πληροφορίες, από τις πιο ασήμαντες μέχρι τις πιο σημαντικές για το όχημά σου. Μπορείς να δεις τι σημαίνει ένα εικονίδιο στο καντράν του αυτοκινήτου σου που δεν γνώριζες την λειτουργία του ή ακόμα και τον τρόπο που μπορείς να αλλάξεις την ώρα.

Δίπλωμα οδήγησης-Άδεια-Ασφάλεια

Όταν σκέφτεσαι τι πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο, η απάντηση πρέπει να είναι μηχανική. Το δίπλωμα, η άδεια κυκλοφορίας και το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου είναι υπέρ-απαραίτητα. Δεν γίνεται να κυκλοφορείς στους δρόμους με το αμάξι και να μην τα έχεις πάνω σου, είναι κανόνας. Είναι τα απαραίτητα έγγραφα που είμαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο να έχουμε πάντα στο όχημα μας, διότι είναι χρήσιμα στην περίπτωση που χρειαστούμε να γνωρίζουμε κάποια στοιχεία, όπως για παράδειγμα αν έχουμε κάποιο ατύχημα ή αν χρειαστεί να τα επιδείξουμε σε κάποιον έλεγχο. Αν μας ζητηθούν και δεν τα έχουμε στην κατοχή μας, θα αντιμετωπίσουμε βαρύτατες κυρώσεις. Για παράδειγμα αν βρεθούμε χωρίς άδεια οδήγησης σε έλεγχο των αρχών, μπορεί να τιμωρηθούμε με φυλάκιση από 1 μήνα έως 1 έτος και πρόστιμο της τάξης των 200 ευρώ.

PexelsΒαλιτσάκι έκτακτης ανάγκης

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να λείπει από το αυτοκίνητο μας είναι το βαλιτσάκι έκτακτης ανάγκης. Σε αυτό πρέπει να υπάρχουν μέσα προειδοποιητικό τρίγωνο, γιλέκο με ανακλαστήρες φωτός, πυροσβεστήρας, καθώς επίσης και φαρμακείο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιον τραυματισμό. Το τρίγωνο και το γιλέκο είναι σημαντικά όταν έχουμε κάποια βλάβη ή ατύχημα με το αυτοκίνητο για να μπορούμε να προειδοποιούμε τους διερχόμενους οδηγούς. Αντίστοιχα και ο πυροσβεστήρας είναι απαραίτητος για να αντιμετωπίσουμε μια μικρή εστία φωτιάς και να μπορέσουμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, ενώ αν δεν διαθέτουμε πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο, το πρόστιμο κυμαίνεται στα 80 ευρώ.

Ρεζέρβα και Γρύλο

Δύο ακόμα σημαντικά που απαντάνε στην ερώτηση τι πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο μου, είναι φυσικά η ρεζέρβα και ο γρύλος. Η ρεζέρβα θα πρέπει πάντα να βρίσκεται στο port-bagage του αυτοκινήτου μας σε περίπτωση που κάποιο από τα ελαστικά μας χρειαστεί αλλαγή όταν είμαστε στο δρόμο. Απαραίτητη σημείωση είναι ότι θα πρέπει πάντα η ρεζέρβα να είναι σε καλή κατάσταση και φουσκωμένη. Και ο γρύλος είναι απαραίτητος για να μπορούμε να αλλάξουμε τα λάστιχα μας είτε μόνοι μας είτε με την βοήθεια κάποιου άλλου.

Aυτά είναι τα πιο σημαντικά που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το αμάξι σου και συγκαταλέγονται στον απαραίτητο εξοπλισμό ενός αυτοκινήτου. Οπότε πριν ξεκινήσεις μια διαδρομή, σκέψου τι πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο οπωσδήποτε και τσέκαρε την παραπάνω λίστα για να είσαι ασφαλείς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποια είναι τα απαραίτητα πράγματα που δεν βγαίνουν ποτέ από το αυτοκίνητο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα