Τζανακόπουλος: «Στόχος μια λύση πέρα από παράλογες απαιτήσεις» (Video)

14:29 28/3/2017 - Πηγή: iPop

Με εκ νέου επιθέσεις κατά της ΝΔ για κινήσεις με ανάμεσα στη φαιδρότητα και την καταστροφολογία αλλά και διαβεβαιώσεις ότι η Κυβέρνηση υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ καθώς «στόχος μια λύση πέρα από παράλογες απαιτήσεις» ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Τύπου από τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

«Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά ώστε να καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτή λύση

πέρα από παράλογες και ανεδαφικές απατήσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στο ΔΝΤ του οποίου οι απαιτήσεις, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015, για 3,6 δισ. μέτρα περαιτέρω λιτότητας έβαλαν εμπόδια στην ολοκλήρωση της α’ αξιολόγησης, σημειώνοντας πως εκείνα τα εμπόδια άρθηκαν μετά από επίμονη προσπάθεια και έτσι φτάσαμε σε μια λύση χωρίς να γίνουν αποδεκτές αυτές οι απαιτήσεις.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως τα ίδια εμπόδια τέθηκαν εκ νέου από το ΔΝΤ και κατά τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση καθώς το Ταμείο επανήλθε με απαίτηση για 4,5 δισ. επιπλέον μέτρα λιτότητας.

Και πάλι καταφέραμε να καταλήξουμε στο πλαίσιο που συζητάμε σήμερα, μια συμφωνία η οποία θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση κατανοεί απόλυτα την ανησυχία που μπορεί να προκαλεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων, όμως όσο πεπερασμένος είναι ο χρόνος για την ολοκληρωση της διαπραγμάτευσης τόσο πεπερασμενες και οι αντοχές της κοινωνίας απέναντι στη λιτότητα

Σχετικά με τις εξελίξεις τον διαπραγματεύσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως παραμένουν ανοιχτά το ενεργειακό, το δημοσιονομικό, δηλαδή τα μέτρα και τα αντίμετρα για το 2019, και τα εργασιακά και υπογράμμισε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλους αυτούς τους τομείς μέσω e mail, ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Επίθεση στη ΝΔ

Με εκ νέου επίθεση στη ΝΔ επέστρεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας τη ότι κινείται ανάμεσα στη φαιδρότητα και την καταστροφολογία.

Φαιδρότητα είναι οι αναφορές ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τμήμα δανειστών επιδιώκει να εγκλωβίσει τη Ν.Δ. σε σενάρια αυξημένης πλειοψηφίας και καταστροφολογία κάθε λέξη και πράξη της Νέας Δημοκρατίας όσο βλέπει πως απομακρύνονται τα σενάρια αποσταθεροποίησης στα οποία έχει επενδύσει.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μάλιστα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να μη λέει άλλα μέσα και άλλα έξω διαβεβαιώνοντας τους δανειστές ότι δεν θα αλλάξει ούτε λέξη από όσα συμφωνηθούν».

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει με παρρησία να πει όχι μόνο ότι δε θα ψηφίσει αλλά και ότι θα καταργήσει τη συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε

«Τις τελευταίες μέρες η ΝΔ, βλέποντας πως οδεύουμε στην εξεύρεση κοινού τόπου με τους θεσμούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο στην προσπάθεια να προκαλέσει αποσταθεροποίηση επενδύοντας για άλλη μια φορά στην καταστροφή» δήλωσε και πρόσθεσε: «Ειλικρινά πάντως μιλώντας λίγο ενδιαφέρει η αυτοκαταστροφή του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ο κ. Μητστοτάκης να μην πάρει μαζί του και τη χώρα».

Ενιαία η Κυβέρνηση στην προσπάθεια για τη ΔΕΗ

Σχετικά με τη στάση της Κυβέρνησης για το θέμα της ΔΕΗ ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως ακολουθεί μία ενιαία γραμμή στην προσπάθειά της να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης και εξήγησε πως όταν έρθει η τελική συμφωνία η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές αποφάσεις και αυτές θα συγκριθούν με τα όσα είχε αποφασίσει η Ν.Δ.

Δεν συζητάμε ένα σχέδιο που θα μπορούσε να συγκριθεί με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ

Με τόνο αισιοδοξίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως η συμφωνία θα είναι τέτοια που δεν θα επιτρέψει την αμφισβήτησή της από κανέναν, ενώ υπογράμμισε πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής.

οδεύουμε σε έναν δρόμο που φαίνεται σύντομα να καταλήγει, έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, στόχος το δυνατόν συντομότερο να υπάρξει η τεχνική συμφωνία

The post Τζανακόπουλος: «Στόχος μια λύση πέρα από παράλογες απαιτήσεις» (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα