Η δύσκολη εξίσωση της αξιολόγησης

11:05 28/3/2017 - Πηγή: iPop

Έχοντας ως ορόσημο για τη συμφωνία το Eurogroup της 7ης Απριλίου, Κυβέρνηση και Θεσμοί βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις απ’ τις έδρες τους με στόχο να μπορεί να παρουσιαστεί στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Πριν το Eurogroup, όμως, θα προηγηθεί το EuroWorking Group της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια του οποίου η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα καλείται να παρουσιάσει τις τελικές θέσεις της.

Μπορεί η Κυβέρνηση να έχει κάνει υποχωρήσεις, όμως, οι δανειστές φαίνεται πως ζητούν ακόμα περισσότερα, με τις

διαφωνίες να πληθαίνουν, αντί να μειώνονται.

Το ιδανικό σενάριο είναι το ΕWG της Πέμπτης να δώσει το «πράσινο φως» για επιστροφή του Κουαρτέτου στην Αθήνα προκειμένου να κλείσει η τεχνική συμφωνία.

Από εκεί και πέρα, σειρά έχει το Eurogroup να εγκρίνει απ’ την πλευρά του τη συμφωνία και εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος, αλλά και να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στις 23 Απριλίου, προκειμένου να «σφραγιστεί» η συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Εφόσον προηγηθούν όλα τα παραπάνω, τότε η Ελλάδα πιθανότατα τον Ιούνιο να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Θυμίζουμε πως η Κομισιόν εξέφρασε τη Δευτέρα την ελπίδα ότι στο Eurogroup της 7ης Απριλίου θα παρουσιαστεί μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ενώ έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις συζητήσεις στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους Έλληνες Υπουργούς και τους Θεσμούς.

The post Η δύσκολη εξίσωση της αξιολόγησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα