Τσίπρας: Όλα όσα πράττουμε είναι εντός της συμφωνίας

15:52 14/12/2016 - Πηγή: iPop

Στη διαβεβαίωση πως όλα όσα πράττει η Κυβέρνηση είναι εντός της συμφωνίας προέβη κατά τη διάρκεια δηλώσεων του από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Λίγο πριν φύγει για τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία ξεκαθαρίζοντας πως οι πράξεις της Κυβέρνησης του βρίσκονται

εντός του πλαισίου των συμφωνηθέντων.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφου για τη βιωσιμότητα του χρέους και το ΔΝΤ βρήκε πάτημα για να επιτεθεί στη ΝΔ την οποία χαρακτήρισε «ΔΝΤπολίτευση», ενώ τόνισε:

Δεν είναι παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από την πλευρά των ακραίων δανειστών μας, αυτό που είναι παράλογο είναι ότι την ίδια κασέτα την ακούμε από την αντιπολίτευση της χώρας

Ο Αλ. Τσίπρας απέρριψε για ακόμα μια φορά το σενάριο εκλογών επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση έχει ορίζοντα 4ετίας, αλλά και σαφή λαϊκή εντολή να προστατεύσει την σταθερότητα, το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική συνοχή και δεσμεύτηκε πως αυτό θα πράξει.

Για το ελληνικό χρέος:

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε μιλώντας για το ελληνικό χρέος πως δεν είναι βιώσιμο και όπως σημείωσε η Κυβέρνηση το φωνάζει εδώ και καιρό.

Για την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων στη δυτική Θεσσαλονίκη:

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων στη δυτική Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σε επτά δήμους που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού τονίζοντας:

Στόχος ήταν να καταγράψουμε τα προβλήματα και να βρούμε λύσεις και να κάνουμε πράξη την πρωτοβουλία επέκτασης του σχολικού γεύματος

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Πρόκειται για μία στοχευμένη πρωτοβουλία με στόχο να αμβλύνει τα φαινόμενα σχολικής διαρροής και να δώσουν βοήθεια στους γονείς που έχουν προβλήματα λόγω ανεργίας και φτώχειας.

«Το πρόγραμμα εντάσσεται στον προϋπολογισμό του 2017 ύψους 11,5 εκατ. ευρώ και η εμπειρία από όπου το έχουμε εφαρμόσει πιλοτικά είναι ότι έχουν συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων υποσιτισμού παιδιών αλλά και την αύξηση των επιπέδων των αποδόσεων τους στα μαθήματα» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Και σημείωσε: «βήμα-βήμα προχωρούμε με ορίζονται την κοινωνική ανασυγκρότηση της πατρίδας. Προτεραιότητα μας είναι ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι στα σταθούμε δίπλα στην ανεργία και στην ανέχεια μ΄αυτά τα προγράμματα και σε άλλα σχολεία.

Πότε θα ξεκινήσουν τα προγράμματα;

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως τα προγράμματα θα ξεκινήσουν σε 30.000 παιδιά της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα ενός πλήρους γεύματος

Για τις θυσίες του ελληνικού λαού:

Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε έκκληση σε όλους να σεβαστούν
τον ελληνικό λαό που, όπως είπε εδώ και επτά χρονιά κάνει πολύ μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. «Στις πλάτες μας κρατάμε την προσφυγική κρίση» είπε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε κλείνοντας τις δηλώσεις του:

Έχουμε έχουμε εφαρμόσει μία εξαιρετικά σκληρή πολίτικη λιτότητας και πρέπει να υπάρξει σεβασμός από όλους

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η Κυβέρνηση επεκτείνει το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων στη δυτική Θεσσαλονίκη

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τσίπρας: Όλα όσα πράττουμε είναι εντός της συμφωνίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα