Τσίπρας: Η συνολική συμφωνία φέρνει ολοκληρωμένη λύση

20:28 18/5/2017 - Πηγή: iPop

«Η συνολική συμφωνία φέρνει ολοκληρωμένη λύση», εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της τοποθέτησής του απ’ το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο επικυρώνει τη συμφωνία Κυβέρνησης και Θεσμών, ενώ απάντησε στις κατηγορίες του Κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας πως δεν γνωστοποιεί τις θέσεις του, απλά εξαπολύει επίθεση στην Κυβέρνηση.

Δεν αρκεί στην πολιτική να έχεις υπεροπλία στα μέσα επικοινωνίας,

όλα τα κανάλια, τις εφημερίδες, τους εκδότες, τους δημοσκόπους, τα καλοπληρωμένα trolls του διαδικτύου, γιατί στο τέλος της ημέρας, πολιτική δεν είναι μόνο η επικοινωνία. Θέλει και στρατηγικό και μυαλό και ψυχή και πάνω από όλα, έχει να κάνει και με την πραγματικότητα

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι τον Μάιο του 2019 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει κλείσει περίπου 3,5 χρόνια ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αρχηγός κόμματος «που θα προβλέπει αδιάλειπτα κόφτες, καταστροφές και αποτυχίες, αλλά ούτε οι κόφτες θα ενεργοποιούνται ούτε οι καταστροφές και οι αποτυχίες θα έρχονται και θα ζητάτε εκλογές, που ποτέ δεν θα έρχονται».

Ο ίδιος είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι είχε σήμερα την ευκαιρία ν’ αλλάξει αφήγημα, αλλά την πέταξε. Τον κατηγόρησε πως λέει στον ελληνικό λαό δύο πράγματα: 1)Ότι η κυβέρνηση φέρνει 4ο μνημόνιο και 2) ότι τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. «Θα κρατήσω αυτές τις δηλώσεις σας, και θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να ετοιμάσουν από τώρα τα σποτς για τις Ευρωεκλογές».

Ο Α. Τσίπρας συνέχισε εκφράζοντας την εκτίμηση πως τον Μάιο του 2019 θα έχουμε και 5 μήνες στους οποίους θα έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα αντίμετρα, «που σήμερα ετοιμάζεστε να καταψηφίσετε ένα προς ένα. Αέρας κοπανιστός για σας, που όμως τότε, θα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και συμπολίτες μας, που σήμερα σας ακούν και δεν θα έχουν ξεχάσει ότι σήμερα τα καταψηφίζετε».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στις 24 Φεβρουαρίου ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στους βουλευτές της ΝΔ πως η χώρα βουλιάζει στο τέλμα της παρακμής και κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. «Ο κ. Γεωργιάδης είχε πει, ότι θέλατε να μην κλείσει η αξιολόγηση, για να πέσει η κυβέρνηση».

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ και ειδικότερα τον Πρόεδρο του κόμματος πως όσο διαρκούσε η δύσκολη διαδικασία με τους δανειστές σιγόνταρε στις πιο δύσκολες από τις προτάσεις τους. «Ενώ λέγατε ότι φοράτε τη φανέλα της Ελλάδας, φοράγατε μάλλον τη φανέλα του ΔΝΤ. Τα χρόνια που κυβερνήσατε, αποδειχθήκατε βασιλικότεροι του βασιλέως».

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Πρωθυπουργού ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί είναι «ό,τι κάτσει, ό,τι λάχει και έτσι και γιουβέτσι», ενώ σημείωσε πως «φέρεστε σαν ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλα».

Τι λέει το άρθρο για τα μέτρα – αντίμετρα:

Τα ισόποσα αντίμετρα 1% του ΑΕΠ θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα το 2019 υπό την προϋπόθεση ότι στο τέλος του 2018 είμαστε εντός των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, στο 3,5% του ΑΕΠ κι όχι 5,5% του ΑΕΠ

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως τα ποσά των αντίμετρων είναι προορισμένα να βοηθήσουν τους πολίτες, ενώ πρόσθεσε πως τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί τα απαιτούσε το ΔΝΤ, «αν πάρουμε τη λύση για το χρέος, θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας, αν δεν την πάρουμε, δεν υπάρχει για μας η δέσμευση να υλοποιήσουμε τα μέτρα αυτά για το 2019 και 2020».

Χαρακτήρισε τα αντίμετρα οδοδείκτη και στρατηγική επιλογή υπογραμμίζοντας ότι δεν αποτελούν παροχές για τη συντήρηση εκλογικού κοινού και εξήγησε ότι τα αντίμετρα θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία κοινωνικού κράτους.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα θα εφαρμοστούν, αν μετά το τέλος του προγράμματος αρχίσουν να εφαρμόζονται μέτρα για το χρέος.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα τόνισε πως όσα λέει στη Βουλή, τα λέει και στην κα Lagarde.

Το 2019 και από τότε για κάθε χρονιά προχωράμε με ακόμη πιο φιλόδοξες πολιτικές, 600 εκατ. ευρώ για 600.000 νοικοκυριά, για επιδότηση ενοικίου, επιδόματα πρώτου και δεύτερου τέκνου, ελαχιστοποίηση της φαρμακευτικής δαπάνης, προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, επέκταση των συσσιτίων, δημιουργία νέων μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης. Όλα αυτά δεν είναι μικρό πράγμα και αρνείστε να τα ψηφίσετε. Παίρνετε την πολιτική ευθύνη. Εμείς έχουμε την αίσθηση, ότι είμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι

O Πρωθυπουργός μίλησε για ένα καθεστώς υψηλής ανάπτυξης, στο οποίο εισέρχεται η χώρα και που τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξαναδεί η ελληνική οικονομία.

Ο λαός ξέρει ότι δεν θα τον διαψεύσουμε. Θα το παλέψουμε και στο τέλος θα τα καταφέρουμε

Η δευτερολογία του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας εκ νέου στον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε πως η Αριστερά δεν έχει να κάνει αυτοκριτική καθώς μέχρι το 1980 ήταν έξω, δακτυλοδεικτούμενη χωρίς πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες «ή να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκριτική, γιατί κατέστρεψε τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια; Εμείς παραλάβαμε μία χώρα χρεοκοπημένη».

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τις κατηγορίες ότι το πολυνομοσχέδιο σημαίνει τέταρτο Μνημόνιο κι υποστήριξε πως η Κυβέρνηση πήρε την απόφαση να πάει στον ελληνικό λαό, όταν «χτύπησε» σε τοίχο και ο λαός επέλεξε «εμάς κι όχι αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα. Να ποιοι είναι οι τζάμπα μάγκες».

The post Τσίπρας: Η συνολική συμφωνία φέρνει ολοκληρωμένη λύση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα