Μέγιστα γαϊδούρια οι Αθηναίοι: 1 στους 5 παρκάρει σε ράμπες ΑμεΑ

17:25 18/5/2017 - Πηγή: iPop

Ντροπιαστικά είναι τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το παρκάρισμα των Αθηναίων, καθώς όπως αποκάλυψε ο Δήμος Αθηναίων, 1 στους 5 παρκάρει σε πεζόδρομους και ράμπες ΑμεΑ.

Η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, με στόχο την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης, την προτεραιότητα στον πεζό, καθώς και την τήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης βεβαίωσε

πάνω από 32.000 παραβάσεις στάθμευσης τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της ντροπής αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων για τον μήνα Απρίλιο του 2017, από τις 32.607 κλήσεων, το 18% είναι σχετικές με αντικοινωνική στάθμευση και πιο συγκεκριμένα, παρκάρισμα σε ράμπες ΑμεΑ, σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια.

Το 58% των πινακίδων κυκλοφορίας οι οποίες αφαιρέθηκαν τον Απρίλιο αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο.

Τα ντροπιαστικά αυτά περιστατικά, όπως γίνεται κατανοητό, δεν έλειψαν ούτε τον Απρίλιο.

Η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας απομάκρυνε 123 οχήματα με γερανό, αφού τους τοποθέτησε δαγκάνες.

Το 33% των δαγκανών ήταν εξαιτίας στάθμευσης σε πλατείεςΤο 32% σε ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίεςΤο 19% σε πεζοδρόμιαΤο 9% σε πεζόδρομουςΈνα 7% σε άλλες παραβάσεις

Το βραβείο της πιο «κοινωνικά απαράδεκτης περιοχής» το παίρνει η Πατριάρχου Ιωακείμ με 240 κλήσεις, για παράνομη στάθμευση το μήνα Απρίλιο.

Στην συνέχεια σειρά έχουν οι:

H οδός Αγίου Μάρκου με 218, η Θεσσαλονίκης 156, η οδός Αμερικής με 139, η Ερμού με 90, η Μιλτιάδου με 88, η οδός Πεσμαζόγλου με 59, η Κανάρη με 50 και η πλατεία Φιλικής Εταιρίας με 40.

Aξίζει να σημειωθεί ότι μία στις δύο βεβαιώσεις παραβάσεων (15.534) αναφέρονται σε στάθμευση σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς την καταβολή του ανάλογου αντιτίμου, ενώ παράλληλα σε θέσεις μονίμων κατοίκων πάρκαρε παράνομα το 18%.

Η Δημοτική Αστυνομία, ύστερα από την επανασύστασή της, λειτουργεί με 390 άτομα, δηλαδή το 1/4 της δύναμής της αναφορικά με το 2013.

Το 2013 αποφασίστηκε η διάλυσή της, η οποία κράτησε περισσότερο από ενάμισι χρόνο.

The post Μέγιστα γαϊδούρια οι Αθηναίοι: 1 στους 5 παρκάρει σε ράμπες ΑμεΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα