Βουλή: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ζητούν ονομαστική ψηφοφορία | Στην τελική ευθεία η συζήτηση

18:05 18/5/2017 - Πηγή: iPop

Ονομαστική ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, ενώ την ίδια στιγμή η συζήτηση οδηγείται στην τελική ευθεία με την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αίτημα

για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου.

Παράλληλα, και η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε αίτημα ονομαστικής επί της αρχής και για συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου.

Θυμίζουμε ότι απ’ τη συζήτηση απουσιάζει η ΚΟ της Χρυσής Αυγής, η οποία, με απόφαση της Ολομέλειας, αποκλείστηκε από τις συνεδριάσεις μετά την προκλητική συμπεριφορά Κασιδιάρη σε βάρος του Νίκου Δένδια.

Ωστόσο, τα μέλη του κόμματος έχουν το δικαίωμα να παραστούν και να ψηφίσουν κατά την ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης.

Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται πλέον στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού και του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι ετοιμάζονται για ακόμα μια σύγκρουση κορυφής εντός του Κοινοβουλίου.

Η στάση των κομμάτων

Απ’ την κυβερνητική πλειοψηφία δεν αναμένουμε εκπλήξεις κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αναμένεται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Συναινέσεις περιμένουμε σε δύο συγκεκριμένα άρθρα. Στις συνεδριάσεις τις συναρμόδιες Επιτροπές, οι βουλευτές όλων των κομμάτων δήλωσαν πως θα υπερψηφίσουν το άρθρο 71 που καταργεί το περίφημο Ζ’ Ψήφισμα, δηλαδή το προνόμιο των βουλευτών να απολαμβάνουν το προνόμια του αφορολόγητου.

Παράλληλα, η συζήτηση είναι ανοιχτή και για το άρθρο 70 που μειώνει τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Το εν λόγω άρθρο περιλαμβάνει και την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας.

The post Βουλή: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ζητούν ονομαστική ψηφοφορία | Στην τελική ευθεία η συζήτηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα