Τσίπρας: Η γνωριμία με την Μπέτυ Μπαζιάνα, τα φοιτητικά χρόνια και το δημοψήφισμα

10:15 28/1/2020 - Πηγή: iPop

Καλεσμένος βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Τσίπρας στον Χατζηνικολάου, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Η γνωριμία με την Μπέτυ Μπαζιάνα, τα φοιτητικά χρόνια και το δημοψήφισμα ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση.

Όπως εξήγησε ο Τσίπρας στον

Χατζηνικολάου, το μικρόβιο της πολιτικής το είχε από πολύ μικρός “με την έννοια ενός ονείρου ή της προσπάθειας που έκανα τότε εγώ ως μικρό παιδί να φτάσω τα βήματα του αδερφού και της αδερφής μου που ήταν μεγαλύτεροι” σχολιάζοντας ότι ήταν το τρίτο παιδί μιας μεσαίας οικογένειας με πολλά χρόνια διαφοράς από τα άλλα αδέρφια του.

Η διαφορά ηλικίας, όπως εξήγησε, του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πράγματα που οι συνομήλικοι του δεν έκαναν. Για παράδειγμα, είπε ότι 9 χρονών “ξεκοκάλιζε” την εφημερίδα που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του, “Τα Νέα” και την “Ελευθεροτυπία”. “Ο πατέρας μου μετά τη Μεταπολίτευση ήταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, τα αδέλφια μου είχαν οργανωθεί στην αριστερά, στην ΚΝΕ”, αποκάλυψε για πρώτη φορά ο τέως Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι οργανώθηκε σε ηλικία 14 ετών, όταν ως πρόεδρος του 15μελούς του β’ Πειραματικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, πήγε να συμπαρασταθεί στις καταλήψεις του διπλανού Πολυκλαδικού “και με ‘τσίμπησαν’ εκεί κάτι ‘Κνίτες’ επειδή ήμουν πρόεδρος του δεκαπενταμελούς…”.

Το δημοψήφισμα

Για την περίοδο του δημοψηφίσματος, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για “αναγκαστικό συμβιβασμό”, που “μας προσγείωσε σε μια πραγματικότητα δύσκολη αλλά όχι αδιέξοδη, γιατί βγήκαμε από την κρίση, τελειώσαμε τα μνημόνια”.

Χαρακτήρισε ως “μεγάλο σφάλμα των Ευρωπαίων ότι μας έδιναν μια προοπτική πολιτικής αυτοχειρίας: μια συμφωνία με πολύ βαριά μέτρα χωρίς χρήματα”. Όπως συμπλήρωσε, όταν αυτό το εξήγησε στην κ. Μέρκελ, στην τελευταία επίσκεψη της στην Ελλάδα, του είπε ότι εκείνη δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει τότε γιατί όταν στην Ελλάδα μιλούσαν για μνημόνιο αυτό σήμαινε κάτι καταστροφικό, ενώ όταν μίλαγαν στη Ευρώπη για μνημόνιο σήμαινε κάτι αρνητικό για τους ίδιους γιατί θα έδιναν χρήματα.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ιστορία. Η συμφωνία που κατέληξε ήταν η δυνατότητα να φτάσουμε στο τέλος με ένα πρόγραμμα με δυσκολίες μεν αλλά με 20 δισ. λιγότερα βάρη από αυτά που πρότειναν χωρίς χρηματοδότηση πριν από το δημοψήφισμα. Η έξοδος από το ευρώ δεν ήταν ούτε στόχος, ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική

Μιλώντας για το πώς κατέληξε στην απόφαση για δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι την πήρε το βράδυ προς το ξημέρωμα της 26η Ιουνίου -ημέρα των γενεθλίων του γιου του, Ορφέα -, όταν συνειδητοποίησε εκείνο το βράδυ, μετά από μια πολύωρη διαπραγμάτευση, ότι είχαν επικρατήσει “οι ακραίοι” της άλλης πλευράς και το μόνο που έδιναν ήταν “μια εξευτελιστική προοπτική”.

Δεν κοιμήθηκα το βράδυ, την πήρα την απόφαση το πρωί. Έγινε κυβερνητική σύσκεψη στις Βρυξέλλες και επιστρέψαμε το βράδυ στην Αθήνα για να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση, δεν υπήρχαν κινητά μέσα στην αίθουσα και η σύντροφός μου, Μπέτυ, είχε έρθει στο Μαξίμου, χτύπησε την πόρτα στην αίθουσα της συνεδρίασης και απευθυνόμενη σε εμένα σχημάτισε τον αριθμό τρία με τα δάκτυλα της, εννοώντας ότι ήταν τα τρίτα γενέθλια του παιδιού μας. Το συνειδητοποίησα μετά όταν είχε αφήσει πάνω στο γραφείο μου τρία κεράκια. Μετά συνειδητοποίησα ότι όταν βρίσκεται κανείς στην πιο δύσκολη στιγμή της ευθύνης πρέπει να βάζει ως προτεραιότητα και το προσωπικό στοιχείο

“Η Μπέτυ ήταν ερωτευμένη μαζί μου πριν την εντοπίσω”

Για την Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε χαμογελώντας ότι “πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν από εμένα. Πριν την εντοπίσω”. Όπως εξήγησε ήταν ένας φοιτητικός έρωτας που κρατάει μέχρι σήμερα και πως “πέρα από την αγάπη υπάρχει ένας αμοιβαίος θαυμασμός, αλληλοεκτίμηση και σεβασμός”. Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει μουρμούρα και πως οι δυο τους συζητάνε πολύ. “Είναι πολύ αυστηρός κριτής και ξέρει ότι δεν αλλάζω εύκολα άποψη. Ωστόσο, στην σκληρή κριτική της με βοηθάει”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. #EnwpiosEnwpiw

Gepostet von Alexis Tsipras am Montag, 27. Januar 2020

Το άρθρο Τσίπρας: Η γνωριμία με την Μπέτυ Μπαζιάνα, τα φοιτητικά χρόνια και το δημοψήφισμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα