Τσίπρας από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής: «Το δέος είναι μεγάλο γι΄αυτούς που γέννησαν την ιστορία»

20:45 2/10/2016 - Πηγή: iPop

Χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής το βράδυ της Κυριακής απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται στην εκδήλωση και διαβεβαίωσε, πως η Κυβέρνηση τιμά με κάθε τρόπο τους αγωνιστές της Αντίστασης.

«Το δέος είναι μεγάλο γι΄αυτούς που γέννησαν την ιστορία και την κοίταξαν στα μάτια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

και επικαλέστηκε ακόμα και μια φράση της αγωνίστριας της Αριστεράς, Βούλας Δαμιανάκου που αναφέρει «οι αγωνιστές δεν μετακινούνται ποτέ από την θέση τους» και εξήγησε πως η Κυβέρνηση ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

«Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής , το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι» επισήμανε από το βήμα της εκδήλωσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Θυμίζουμε, πως από την εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχή, απουσίαζε ο Δήμαρχος.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του τόνισε:

Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση

Και ζήτησε από όλους τους πολίτες της χώρας να καταδικάσουν τον φασισμό.

«Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους» εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

Η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή

Για το προσφυγικό:

Στο τέλος του ολιγόλεπτου χαιρετισμού του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο προσφυγικό στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους πολίτης της χώρας και αναφέροντας:

Πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας

Αμέσως μετά τον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός παρέδωσε στους εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων της περιοχής, το ΦΕΚ με το οποίο αποδίδεται ο χώρος του σκοπευτηρίου στον δήμο αλλά στους πολίτες της Καισαριανής.

photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

The post Τσίπρας από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής: «Το δέος είναι μεγάλο γι΄αυτούς που γέννησαν την ιστορία» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα