Χαμηλό το ποσοστό της συμμετοχής στο δημοψήφισμα για τους πρόσφυγες στην Ουγγαρία- Τι θα συμβεί;

20:23 2/10/2016 - Πηγή: iPop

Με ακύρωση φλερτάρει το δημοψήφισμα για τους πρόσφυγες στην Ουγγαρία, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το ποσοστό της συμμετοχής είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Να σημειωθεί, πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως υπογραμμίζουν τα διεθνή Μέσα, αναμένεται σαφώς να περιορίσει τις δυνατότητες του Ούγγρου πρωθυπουργού να ασκήσει πιέσεις στις Βρυξέλλες

έτσι ώστε να αλλάξουν την πολιτική τους για την προσφυγική κρίση.

Ενδεικτικά να αναφερθεί, ότι μέχρι τις 16:00 ώρα Ελλάδας είχε πάει να ψηφίσει μόνο το 30,66% των πολιτών.

Οι αναλυτές κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου και προειδοποιούν, πως αν το ποσοστό προσέλευσης δεν ανέλθει στο 50% που απαιτείται προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η διαδικασία, είναι πιθανό το το δημοψήφισμα να ακυρωθεί.

Συγκεκριμένα, ο Αττίλα Γιούχαζ, αναλυτής της δεξαμενής σκέψης Political Capital δήλωσε:

Νομίζω ότι η συμμετοχή θα ανέλθει σε περίπου 40%, αυτό συνιστά ένα φιάσκο για τον Βίκτορ Όρμπαν και την κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ο οποίος πήγε από το πρωί της Κυριακής να ψηφίσει τόνισε αμέσως μετά ότι θα πάει στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα έτσι ώστε να ξεκινήσει συνομιλίες, ενισχυμένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Και τόνισε: «Θα προσπαθήσω, με την βοήθεια του αποτελέσματος, εφόσον πρόκειται για το κατάλληλο αποτέλεσμα, να διασφαλίσω ότι δεν πρέπει να αναγκαζόμαστε να αποδεχόμαστε στην Ουγγαρία ανθρώπους με τους οποίος δεν θέλουμε να ζούμε μαζί».

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γεργκέλι Γκουλίας, σε δηλώσεις του ανέφερε «Το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται γύρω στο 45% βάσει των στοιχείων των exit poll» και παράλληλα επιβεβαίωσε ότι το 95% των ψηφοφόρων απορρίπτει το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

Τι αναφέρει δημοσκόπηση;

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε την Κυριακή από την ομάδα προβληματισμού Nezopont αναφέρει πως το 95% των Ούγγρων που ψήφισαν στο δημοψήφισμα απορρίπτουν το ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Χαμηλό το ποσοστό της συμμετοχής στο δημοψήφισμα για τους πρόσφυγες στην Ουγγαρία- Τι θα συμβεί; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα