Επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Δαμασκού- Τουλάχιστον 18 νεκροί | Photo

09:18 2/7/2017 - Πηγή: iPop

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 18 άτομα στη Δαμασκό, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Το ατύχημα φαίνεται πως έλαβε χώρα στην πλατεία Tahrir, στο κέντρο της Δαμασκού.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Δαμασκού, ο βομβιστής βρισκόταν σε ένα από τα τρία αυτοκίνητα που εξερράγησαν.

Οι άλλες δύο βόμβες καταστράφηκαν από την αστυνομία σε διαφορετική τοποθεσία στην Δυτική Δαμασκό. Οι αρχές κατάφεραν να καταστρέψουν δύο αυτοκίνητα με εκρηκτικά πριν την είσοδό τους στην πόλη.

Η

αστυνομία περικύκλωσε το τρίτο αυτοκίνητο στην πλατεία Tahrir όπου ο τρομοκράτης ανατινάχτηκε προκαλώντας τον θάνατο σε πολλούς ανθρώπους.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τουλάχιστον επτά μέλη των φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων ασφαλείας καθώς και δύο άμαχοι περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

Σε ανακοίνωση του στο πρακτορείο SANA, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε: «Αφού καταδίωξαν τρία παγιδευμένα οχήματα, οι αρχές κατάφεραν να προκαλέσουν έκρηξη σε δύο απ’ αυτά στην οδό που οδηγεί στο αεροδρόμιο. Περικύκλωσαν το τρίτο όχημα στην πλατεία Αλ-Γαντίρ (ένας τομέας της Ταχρίρ), στη συνοικία Μπαμπ Τούμα, όπου ο τρομοκράτης πυροδότησε τα εκρηκτικά, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους».

Three #explosions were heard in #Damascus, resulting in casualties and #injuries 02.07.2014 pic.twitter.com/QPQcwDf5fX

— Maher Al Mounes (@Maher_mon) July 2, 2017

Two car bomb explosions rocked Damascus this morning. One went off near the airport, the other near Tahrir square. pic.twitter.com/QBXHOEXgL8

Henry Leconte (@henrylec1) July 2, 2017

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις εξακολουθούν να πλήττουν περιοχές της Συρίας. Το Σάββατο τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 35 τραυματίστηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την επαρχία της Δαμασκού και στις πόλεις Quneitra, Homs Daraa.

Photo: EPA/YOUSSEF BADAWI, SANA via AP

The post Επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Δαμασκού- Τουλάχιστον 18 νεκροί | Photo appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα