Το ξέρεις ότι οι μισοί φίλοι σου δεν σε συμπαθούν;

11:27 21/2/2020 - Πηγή: iPop

Όταν κάνουμε παρέα με πολλούς ανθρώπους, τότε τείνουμε να ξεχνάμε την αληθινή σημασία της λέξης “φίλος“. Σκέψου το: Πόσους αποκαλείς φίλους σου και πόσοι πραγματικά είναι φίλοι σου; Αυτή η έρευνα για τις φιλίες θα σε εκπλήξει μάλλον δυσάρεστα.

Τι αποκάλυψε η συγκεκριμένη έρευνα για τις φιλίες; Η μελέτη επικεντρώθηκε σε 600 μαθητές, από τους οποίους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τις φιλίες τους και τα αποτελέσματα ήταν λιγάκι καταθλιπτικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μόλις το 53% των σχέσεων ήταν αμοιβαίο ενώ για τους υπόλοιπους δεν ήταν αμοιβαία η φιλία!

Ένας από τους ερευνητές αναφέρει

πως τα συμπεράσματα της μελέτης δείχνουν -μεταξύ άλλων- πως οι άνθρωποι είναι κακοί στο να κρίνουν ποιοι είναι φίλοι τους και ποιοι όχι. Παράλληλα, αναφέρουν πως όσους περισσότερους φίλους έχεις, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να είσαι κολλητός για κάποιον.

Δεν μπορούμε να έχουμε ουσιαστικές σχέσεις με όλους τους φίλους μας κι αυτό θα πρέπει να το αποδεχτούμε. Καθώς μεγαλώνουμε, μεγαλώνει η λίστα των γνωστών και μικραίνει η λίστα των φίλων.

Photo: unsplash/Simon Maage

Η έρευνα, λοιπόν, έδειξε πως οι μισοί από αυτούς που εσύ θεωρείς φίλους σου, δεν σε θεωρούν κι εκείνοι. Επειδή εσύ αποκαλείς κάποιον “φίλο” σου δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας ή ότι αυτή η σχέση είναι αμοιβαία σε κάθε επίπεδο.

Οι αλλαγές στη φιλία που θα παρατηρήσεις με το πέρασμα του χρόνου

Οι φιλίες μπορούν να φτιάξουν ή να “χαλάσουν” έναν άνθρωπο. Οι πραγματικοί φίλοι κάνουν καλό στην ψυχική μας υγεία και μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε ένα προσωπικό ζήτημα ή ακόμη και να μας δώσουν τον ώμο τους για να κλάψουμε.

Δημιουργούμε μια ουσιαστική και πολύ δυνατή σχέση. Μια σχέση αμοιβαία στην οποία έχεις εργαστεί σκληρά, δίνεις και παίρνεις. Παράλληλα, μια άλλη έρευνα έχει δείξει πως οι φιλίες μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο μιας χρόνιας ασθένειας ή ενός εγκεφαλικού, τα οποία συχνά συνδέονται με το άγχος αλλά και το συναίσθημα της μοναξιάς.

Photo: Unsplash/Andrea Tummons

Πώς θα καταλάβεις ποιος είναι αληθινός φίλος;

Θα το νιώσεις και θα το συνειδητοποιήσεις με την πάροδο του χρόνου. Όταν γνωρίζετε ο ένας τον άλλον σαν την παλάμη του χεριού σας, όταν έχετε τόσες αναμνήσεις μαζί, όταν δεν χρειάζεται να μιλάτε για τα μικρά και τα χαζά, όταν είστε οικογένεια, όταν ο ένας κάνει τον άλλον καλύτερο άνθρωπο, τότε είστε τυχεροί. Πολύ τυχεροί.

Διαβάστε επίσης:

Οι τρόποι με τους οποίους η φιλία αλλάζει μετά τα 30

Photo: unsplash/ Bewakoof.com

Το άρθρο Το ξέρεις ότι οι μισοί φίλοι σου δεν σε συμπαθούν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα