Αλλαγές στα ωράρια της εστίασης | Σε ποιες περιοχές θα ισχύσουν;

12:22 11/8/2020 - Πηγή: iPop

Η εξάλειψη του κορονοϊού αποτελεί φλέγον ζήτημα και τις καλοκαιρινές ημέρες του Αυγούστου. Οι κυβερνώντες της χώρας λαμβάνουν νέα μέτρα για τον κορονοϊό, με αλλαγές στα ωράρια που θα επηρεάσουν τους χώρους εστίασης και γενικότερα όλο τον τουριστικό κλάδο.

Αλλαγές αναμένονται στα ωράρια των μπαρ και εστιατορίων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Βέβαια οι μετατροπές που προκύπτουν από τα νέα

μέτρα για τον κορονοϊό αφορούν συγκεκριμένες περιοχές και όχι όλη την Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε η ίδια, το νέο μέτρο πρόκειται να τεθεί από τις 11 Αυγούστου έως τις 23 Αυγούστου (τουλάχιστον).

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, 11 Αυγούστου, έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, με σκοπό τον περιορισμό του ιού. Αναλυτικότερα, τα μπαρ, εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν τα μεσάνυχτα (24.00) μέχρι το πρωί στις 7.00.

Το μέτρο αυτό αφορά τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας. Φυσικά τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ στα νησιά Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Ζάκυνθος, Κως, Αντίπαρος, Ρόδος καθώς και στις περιοχές του Βόλου και της Κατερίνης.

Ακύρωση της ΔΕΘ και εξωνυχιστικοί έλεγχοι στους τουρίστες φέρνουν τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Επιπρόσθετα, στο νέο μέτρο για τον κορονοϊό, που πληγεί τον χώρο της εστίασης, επιβεβαίωσε την μη πραγματοποίηση της ΔΕΘ, όπως επίσης και την αναστολή των εκδηλώσεων με «όρθιους», αναφερόμενη σε συναυλίες και παραστάσεις.

Τέλος, στην ανακοίνωσή της, η κα. Πελώνη έκανε γνωστές τις αλλαγές που θα ισχύσουν στη διαδικασία εισόδου επισκεπτών. Υπογράμμισε πως επισκέπτες από Σουηδία, Ισπανία, Τσεχία, Βέλγιο και Ολλανδία θα περνούν από αυστηρούς ελέγχους, ώστε να τους δοθεί η άδεια να περιηγηθούν στη χώρα μας.

Να υπενθυμίσουμε πως η χώρα μας, την τελευταία εβδομάδα, καταγράφει σοβαρή αύξηση στα κρούσματα με κορονοϊό. Για την ακρίβεια σε μέρη όπως η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνάει τα 30 καθημερινά. Ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών. Οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε όπως το πρώτο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Τα «σπασμένα» ρεκόρ κρουσμάτων φέρνουν νέα μέτρα για τον κορονοϊό | Τα νέα κρούσματα

Photo: Freepik

Το άρθρο Αλλαγές στα ωράρια της εστίασης | Σε ποιες περιοχές θα ισχύσουν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα