Το πρόσωπο της αντίστασης: Δύο συγκλονιστικά εξώφυλλα παίρνουν θέση υπέρ της ειρήνης και του Ουκρανικού λαού

11:53 2/3/2022 - Πηγή: iPop

Δύο ειδικά εξώφυλλα από δύο μεγάλα περιοδικά είναι αφιερωμένα στην αντίσταση της Ουκρανίας. Ένα ηχηρό μήνυμα παρακινεί όλους τους αναγνώστες να δημοσιεύσουν υπέρ της ειρήνης στα social media και να δείξουν την συμπαράστασή τους προς τον Ουκρανικό λαό. Έβδομη μέρα και οι επιθέσεις ακόμα συνεχίζονται.

Για πρώτη φορά, το Vanity Fair κυκλοφορεί στα περίπτερα με το παραδοσιακό εξώφυλλό του (αφιερωμένο αυτή την εβδομάδα στην ηθοποιό Penelope

Cruz και την υποψηφιότητά της για τα Όσκαρ) μαζί με άλλο ένα ειδικό εξώφυλλο, με πρωταγωνιστή τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymir Zelensky, ο οποίος έχει γίνει το σύμβολο της αντίστασης σε μια σύγκρουση που μας επηρεάζει όλους.

Εικόνες ελπίδας, έμπνευσης και θλίψης από την Ουκρανία: Γιατί κανείς δεν μπορεί να σου δώσει περισσότερη δύναμη από έναν λαό που αντιστέκεται

Vanity Fair και New Yorker: Συμπαράσταση προς την Ουκρανία

«Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, η επιχείρηση ενός ανθρώπου και το έθνος του παρακίνησαν ένα κύμα ανθρώπων να συγκεντρωθεί και να διαμαρτυρηθεί σε όλους τους δρόμους του κόσμου. Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φούντωσαν και βασικά ερωτήματα εγείρονται από τις πολιτικές του Βλαντιμίρ Πούτιν και απασχολούν ολόκληρη την ανθρωπότητα», γράφει ο Simone Marchetti στο κύριο άρθρο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vanity Fair Italia (@vanityfairitalia)

Παράλληλα με την κυκλοφορία του ειδικού εξωφύλλου από το Vanity Fair ενεργοποιείται και το hashtag #lettersforpeace στα social media για να εκφράσει ο καθένας την συμπαράστασή του προς τους Ουκρανούς πολίτες ακόμα κι αν βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά.

Όλοι θα μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα, ένα βίντεο, μια φωτογραφία, ένα γράμμα, να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα αυτές τις μέρες του πολέμου και να ζητήσουν ειρήνη. Κάνε απλώς tag @vanityfairitalia και χρησιμοποίησε το hashtag #lettersforpeace. Ή, στο Instragram, στείλε ένα άμεσο μήνυμα στο @vanityfairitalia.

«Από την Ουκρανία μάθαμε την αξία του θάρρους, μιας διδασκαλίας τόσο ισχυρής που ρίχνει φως στην ίδια μας την ταυτότητα. Η ταυτότητα της δημοκρατίας. Και η ταυτότητα της Ευρώπης. Όλοι καλούμαστε να τους υπερασπιστούμε. Όλοι», καταλήγει ο Marchetti.

Το θαύμα της ζωής: Γυναίκα γέννησε σε καταφύγιο στο Κίεβο μέσα στο χάος των βομβαρδισμών

Άλλο ένα πολύ δυνατό εξώφυλλο κυκλοφορεί το περιοδικό New Yorker. Στο συγκεκριμένο εξώφυλλο παρουσιάζεται ένα σχέδιο που απεικονίζει την επέλαση ενός τανκ και τα σημάδια που αφήνει πίσω του. «Putin’s Tracks», με τα ίχνη να αποκτούν κυριολεκτική και μεταφορική έννοια. Το σχέδιο ανήκει στον David Plunkert και το τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The New Yorker (@newyorkermag)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το πρόσωπο της αντίστασης: Δύο συγκλονιστικά εξώφυλλα παίρνουν θέση υπέρ της ειρήνης και του Ουκρανικού λαού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα