Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Κίεβο – Χτυπήθηκε ο πύργος τηλεπικοινωνιών στην Ουκρανική πρωτεύουσα

18:28 1/3/2022 - Πηγή: iPop

Έκτη μέρα πολέμου στην Ουκρανία και η Ρωσία φαίνεται πως δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα τις εχθροπραξίες. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις πληθαίνουν διαρκώς. Ανάμεσα στις πόλεις που βομβαρδίζονται και το Κίεβο, γεγονός που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία για την εξέλιξη του πολέμου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από μισό εκατ. πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία, με πολλούς να περιμένουν για μέρες στα συνοριακά περάσματα

Βομβαρδισμός
στο Κίεβο: Οι τελευταίες εξελίξεις

Λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδας, ρωσικό χτύπημα έπληξε τον πύργο τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο, ενώ βίντεο από την στιγμή του βομβαρδισμού κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

The moment of the Russian attack on a TV tower in Kyiv, captured by a witness.

Video: https://t.co/NMbJkyj9jW pic.twitter.com/GeYDSD91dw

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 1, 2022

«Τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια θα είναι εκτός λειτουργίας για λίγο», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

pic.twitter.com/vQ1JzjD4Nj

— Anastasia Magazova (@anastasia_maga) March 1, 2022

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έκανε μία ανάρτηση στην οποία δημοσιεύει έναν χάρτη με τα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία, όπως τα έχουν αποτυπώσει οι βρετανικές υπηρεσίες:

2 ντοκιμαντέρ για να δεις και να καταλάβεις καλύτερα τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία

The illegal and unprovoked invasion of Ukraine is continuing.

The map below is the latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 01 March 2022

Find out more about the the UK Government's response: https://t.co/94E5eEDqiw

#StandWithUkraine pic.twitter.com/ecJXd47FuJ

— Ministry of Defence (@DefenceHQ) March 1, 2022 Η Ουκρανία δεν έχει πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστηρίζει ότι τα ρωσικά στρατεύματα και οι αυτονομιστικές δυνάμεις ένωσαν τις δυνάμεις τους και το γεγονός αυτό είχες ως αποτέλεσμα η Ουκρανία να μην έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα. Στόχος των Ρώσων είναι να περικυκλώσουν πλήρως τη Μαριούπολη

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA ανακοίνωσε επίσης ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, έφθασαν στα σύνορα της περιοχής Ντονέτσκ και ενώθηκαν με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η πόλη Βολνοβάχα, που απέχει μία ώρα οδικώς στα βόρεια της Μαριούπολης, καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό σήμερα, σύμφωνα με τον Πάβλο Κιριλένκο, τον Ουκρανό κυβερνήτη της περιοχής του Ντονέτσκ.

Η ιστορία των Ρωσο-Ουκρανικών σχέσεων

Η Λευκορωσία ζητά αντιαεροπορική συστοιχία S-400

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέφερε σήμερα ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτύξει άλλη μια αντιαεροπορική συστοιχία S-400 στα δυτικά του Μινσκ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuter.

Sύμφωνα με το Belta, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία αναπτύσσει περισσότερες δυνάμεις στα σύνορά της με την Ουκρανία. «Είναι καλά εκπαιδευμένες ομάδες ταχείας ανάπτυξης που είναι έτοιμες να σταματήσουν οποιαδήποτε πρόκληση και οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Λευκορωσίας», είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Πότε θα γίνει ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων;

Τέλος, Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει προγραμματιστεί για αύριο, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλούμενο πηγή από τη ρωσική πλευρά, μεταδίδει ο Guardian.

Παρακάτω μπορείς να δεις τον χάρτη για να καταλάβεις πως κινήθηκαν τα ρωσικά στρατεύματα και πώς εξελίχθηκε ο πόλεμος από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις  28 Φεβρουαρίου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Κίεβο – Χτυπήθηκε ο πύργος τηλεπικοινωνιών στην Ουκρανική πρωτεύουσα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, Ρώσοι, Κίεβο – Χτυπήθηκε, Ουκρανική,polemos, oukrania, rosoi, kievo – chtypithike, oukraniki