Το πιο γρήγορο guacamole για να… φέρεις το Μεξικό σπίτι σου!

14:31 15/2/2020 - Πηγή: iPop

Κάτι από Μεξικό, κάτι με αβοκάντο, κάτι ιδιαίτερο νομίζω πως χρειάζεται η κουζίνα σου κι αν αναρωτιέσαι τι, τότε αυτή η συνταγή για guacamole είναι ό,τι χρειάζεσαι! 

Το guacamole, που έχει ως βάση το αβοκάντο, χρησιμοποιείται στη σύγχρονη μεξικανική και αμερικανική κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή ως συστατικό σε σαλάτες για πιο έντονη γεύση. Εμείς σου βρήκαμε την πιο εύκολη, γρήγορη και απολαυστική συνταγή για guacamole που θα λατρέψεις.

Τι θα χρειαστείς;3 αβοκάντο καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια
και πολτοποιημέναΧυμό από ένα lime1 κουταλάκι αλάτι1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι σε κύβους3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο2 ντομάτες σε κύβους1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιένΠώς θα φτιάξεις αυτή τη συνταγή για guacamole;Σ’ ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα αβοκάντο, το χυμό από lime και το αλάτι.Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε στο τέλος το πιπέρι καγιέν από πάνω.

Το guacamole είναι έτοιμο! Μπορείς να το σερβίρεις και κατευθείαν, αλλά ιδανικά τρώγεται κρύο, οπότε θα ήταν καλύτερο να το βάλεις στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Μπορείς να το συνοδεύσεις με chips ή tortilla για ένα απολαυστικό μεξικάνικο γεύμα!

Αν η μεξικανική κουζίνα σ’ ενθουσιάζει και ταιριάζει με τα γούστα σου, τότε τι θα έλεγες για μεξικάνικο ρύζι; Είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίως πιάτο η οικογένειά σου θα το λατρέψει!

Δοκίμασε ακόμα να φτιάξεις:

Αυτά είναι τα τάκος που ζηλεύουν και οι Μεξικάνοι

Photo: allrecipes.com 

Το άρθρο Το πιο γρήγορο guacamole για να… φέρεις το Μεξικό σπίτι σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα