Νέα απεργία στα ΜΜΜ | Πότε τραβούν χειρόφρενο;

10:37 15/2/2020 - Πηγή: iPop

Νέα απεργία στα ΜΜΜ | Πότεέρχεται να αναστατώσει την Αθήνα, που θα κινηθεί σε ρυθμούς απεργίας. Ποια Μέσα Μεταφοράς θα τραβήξουν χειρόφρενο και πότε ακριβώς; 

Η μέρα που θα ταλαιπωρηθούν αρκετοί Αθηναίοι

πολίτες δεν είναι μακριά. Η νέα απεργία στα ΜΜΜ θα αναστατώσει την Αθήνα και πολλούς που στηρίζονται αποκλειστικά στα Μέσα Μεταφοράς για την μετακίνησή τους. Ποια μέρα θα ταλαιπωρηθούν οι Αθηναίοι;

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απεργούν, τραβούν χειρόφρενο και δυσκολεύουν όλους τους πολίτες της Αθήνας που στηρίζονται σε αυτά για τη μετακίνησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το τραμ και το μετρό στις γραμμές 1,2 και 3 θα απεργήσουν, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών. Επομένως, οι πολίτες της Αθήνας είτε μετακινούνται με τα Μέσα Μεταφοράς είτε όχι θα πρέπει να οπλιστούν με αρκετή υπομονή την Τρίτη.

Τα Σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), διαμαρτυρόμενα για το ασφαλιστικό.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ)

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα τάρταρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Με το νέο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις. Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση 

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα ισχύσει την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου για τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Η γραμμή 4 του Μετρό θα αλλάξει την Αθήνα. Αυτοί είναι οι 15 σταθμοί που θα σε διευκολύνουν στη μετακίνησή σου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διάβασε ακόμα:

Όσα αλλάζουν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ

Photo: Alexandros Michaildis / SOOC

Το άρθρο Νέα απεργία στα ΜΜΜ | Πότε τραβούν χειρόφρενο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα