Το παιδί σου βλέπει εφιάλτες; Αντιμετώπισέ το χωρίς πανικό με 4 αποδεδειγμένους τρόπους

08:38 14/9/2020 - Πηγή: iPop

Τα παιδιά και οι ενήλικες βλέπουν εφιάλτες για πολλούς λόγους. Μπορεί το παιδί σου να ξυπνήσει φωνάζοντας κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να μπαίνει στο δωμάτιό σου και να σου λέει “μαμά, είδα ένα κακό όνειρο”. Γιατί το παιδί βλέπει εφιάλτες και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;

Γιατί το παιδί βλέπει εφιάλτες; Ποιοι είναι οι λόγοι που βλέπει άσχημα όνειρα;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους τα παιδιά έχουν κακά όνειρα και μπορούν να σε βοηθήσουν για το πώς να τα βοηθήσεις. Μπορεί να είναι κάποια γεγονότα στη ζωή τους που τα αναστάτωσαν, μικρότερες ή μεγαλύτερες αλλαγές

στη ρουτίνα τους, πυρετός ή κάποια φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να παίρνουν.

Ορισμένες φορές οι εφιάλτες μπορεί να οφείλονται μόνο σε ένα φυσιολογικό αναπτυξιακό στάδιο ζωής.

Pikist

Οι επιστήμονες αναλύουν τι σημαίνουν οι παιδικοί εφιάλτες

Τι μπορείς να κάνεις αν το παιδί σου βλέπει εφιάλτες;

Πάρε ένα φωτάκι

Ειδικά, αν το παιδί σου είναι σε πιο μικρή ηλικία μπορεί να χρειάζεται ένα μικρό φωτάκι το βράδυ για να μην νιώθει ανασφάλεια και να μη φοβάται!

Ενθάρρυνέ το να μιλήσει για αυτό

Ζήτησε από το παιδί σου να σου πει το όνειρό του δυνατά! Στη συνέχεια, μπορείς να συζητήσεις μαζί του ποια αντικείμενα, άνθρωποι ή οτιδήποτε άλλο του προσφέρει ασφάλεια και μπορεί να το παίρνει μαζί του στο όνειρό του ή στο δωμάτιό του.

Άφησέ το να το ζωγραφίσει

Ζήτησε από το παιδί σου να ζωγραφίσει μια εικόνα από τον εφιάλτη και στη συνέχεια, μετατρέψτε τη ζωγραφιά σε κάτι αστείο, προσθέτοντας στοιχεία (ένα αστείο καπέλο, αστεία μαλλιά ή οτιδήποτε άλλο). Ώστε, να αντιμετωπίσει με χιούμορ την εικόνα και να του φύγει από το μυαλό η άσχημη αίσθηση που του προκάλεσε καθώς και ο τρόμος κάθε φορά που μπορεί να το ανακαλεί στη μνήμη του.

Άφησέ το να αλληλεπιδράσει μαζί του

Άφησε το παιδί σου να έχει μια πραγματική συζήτηση με το “τέρας” ή τον “κακό” που εμφανίστηκε στο όνειρό του, όταν νιώθει έτοιμος να το κάνει.

Άφησέ το να βρει γιατί αυτός ο τύπος ήρθε, τι θέλει, πώς να τον διώξει ή να γίνει φίλος μαζί του. Άφησέ τον να το αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα όταν το όνειρο θα έχει περάσει!

Το πιο σημαντικό είναι να το ακούς. Δώσε χρόνο στο παιδί σου, άκουσέ το, άκουσε τους φόβους του και βρείτε τρόπους ώστε να νιώθει ασφαλές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε και μερικές ακόμα συμβουλές:

Πώς μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου εάν βλέπει εφιάλτες

Photo: Pikist

Το άρθρο Το παιδί σου βλέπει εφιάλτες; Αντιμετώπισέ το χωρίς πανικό με 4 αποδεδειγμένους τρόπους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα