Το μοναδικό λάθος που όλοι κάνουμε όταν φτιάχνουμε τη βαλίτσα μας!

12:36 8/9/2019 - Πηγή: iPop

Το να φτιάχνεις τη βαλίτσα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα ειδικά όταν θέλεις να χωρέσεις πολλά πράγματα σε μικρό χώρο. Για ορισμένους είναι μια ευχάριστη διαδικασία ενώ άλλοι την ετοιμάζουν λίγο πριν φύγουν για το ταξίδι τους. 

Παράλληλα, το να φτιάχνεις τη βαλίτσα είναι ένα άγχος από μόνο του καθώς φοβάσαι μην έχεις ξεχάσει τίποτα ή μήπως τίποτα μέσα στη βαλίτσα σπάσει, αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο αν έχεις ξεπεράσει το όριο στα κιλά και το άγχος δεν τελειώνει ποτέ.

Συνήθως αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι όταν φτιάχνουμε τη βαλίτσα μας είναι να διπλώνουμε τα ρούχα και τις πιτζάμες

μας, να βάζουμε τα εσώρουχα και τα παπούτσια κι έτοιμη: Τα κάνουμε όλα λάθος!

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα πράγματα -μικρά ή μεγάλα- που έχεις βάλει στη βαλίτσα σου, θα ανακατευτούν, θα γίνουν… αχταρμάς και στο τέλος δεν θα βρίσκεις τίποτα και στη βαλίτσα σου θα επικρατεί το χάος. Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν έχεις αρκετές πτήσεις και αλλαγές σε λεωφορεία και Μέσα γενικότερα.

Ποια είναι η λύση όταν φτιάχνεις τη βαλίτσα;

Η λύση είναι να διαχωρίσεις αυτά τα αντικείμενα σε ξεχωριστές κατηγορίες όπως: εσώρουχα, ρούχα για το σπίτι/πιτζάμες, ρούχα γυμναστηρίου, καλλυντικά με οδοντόβουρτσες/σαμπουάν/ κρέμες.

Και για να το κάνεις αυτό θα χρειαστείς αυτές τις ειδικές θηκούλες, τα packing cubes, τα οποία έρχονται σε διάφορα μεγέθη και μπορείς να βάλεις τα πάντα μέσα σε αυτά και μάλιστα ανά κατηγορία. Στη συνέχεια μπορείς να τα βάλεις μέσα στη βαλίτσα και όταν φτάσεις στον προορισμό σου και την ανοίξεις θα τα βρεις όλα περιποιημένα και οργανωμένα στα κουτάκια τους.

NORDSTROM

Αυτό το tip σε βοηθά να γλιτώσεις χρόνο και κόπο και είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πακετάρεις τα πράγματά σου και φυσικά να μην ξεχάσεις τίποτα.

Δες όλα τα items που δεν χρειάζεσαι στις διακοπές σου!

Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις τη βαλίτσα

Υπάρχουν βέβαια, και μερικά κοινά λάθη και «παγίδες» στις οποίες όλοι πέφτουμε.

Πάρα πολλά ρούχα

Αυτό είναι το συχνότερο λάθος που κάνεις όταν ετοιμάζεις τη βαλίτσα των διακοπών. Αν βεβαιωθείς ότι πήρες μαζί σου ένα συνδυασμό ρούχων σε χρωματισμούς που να συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουβαλήσεις μαζί σου ολόκληρη τη ντουλάπα σου. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Πάρα πολλά φάρμακα

Μπορείς να αγοράσεις φάρμακα σε όλο τον κόσμο, επομένως δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου όλο το φαρμακείο. Πάρε μερικά σημαντικά φάρμακα και άσε τα υπόλοιπα για όποτε τα χρειαστείς.

Παίρνεις πράγματα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις

Φτιάξε τη δική σου λίστα όταν ετοιμάζεσαι για ταξίδι γιατί κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες. Μπορεί η κολλητή σου να θεωρεί απαραίτητο ένα sleeping bag, όμως, εσένα να σου είναι απολύτως περιττό στο συγκεκριμένο ταξίδι. Βάλε τους κανόνες σου στη δική σου λίστα και βάλε στη βαλίτσα σου τα απολύτως απαραίτητα για να γλιτώσεις το περιττό βάρος.

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζεις βαλίτσα; Αυτά είναι τα μόνα beauty προϊόντα που χρειάζεσαι μαζί σου!

Photo: unsplash/Anete Lūsiņa

Το άρθρο Το μοναδικό λάθος που όλοι κάνουμε όταν φτιάχνουμε τη βαλίτσα μας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα