Facts για τις σκοτεινές αίθουσες του σινεμά που αγνοούσαμε!

11:51 8/9/2019 - Πηγή: iPop

Όλοι απολαμβάνουμε να βλέπουμε ταινίες στις αίθουσες του σινεμά. Έχεις μπροστά σου μια τεράστια οθόνη, απίστευτο ήχο και σχετικά άνετα καθίσματα. Και φυσικά ποπ κορν!

Υπάρχουν, όμως, πολλά facts για τις σκοτεινές αίθουσες του σινεμά που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Γιατί μπορεί να πηγαίνεις σινεμά κάθε λίγο και λιγάκι αλλά δεν σου έχουν (μάλλον) γεννηθεί ή απαντηθεί βασικές απορίες.

Facts για τις σκοτεινές αίθουσες του σινεμά που αγνοούσαμεΓιατί τα καθίσματα είναι κόκκινα και όχι μπλε;

unsplash/Felix Mooneeram

Οι κόκκινες

καρέκλες στις κινηματογραφικές αίθουσες εμφανίστηκαν εξαιτίας της δημοτικότητας της ιταλικής όπερας κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα, το κόκκινο και το χρυσό είναι τα παραδοσιακά χρώματα στη διακόσμηση των ιταλικών θεάτρων και με την πάροδο του χρόνου, άλλες χώρες τις υιοθέτησαν και όταν εμφανίστηκαν κινηματογραφικές αίθουσες, η τάση παρέμεινε.

Ωστόσο, συμβαίνει και για πρακτικούς λόγους: το κόκκινο είναι το πρώτο χρώμα που γίνεται αόρατο όταν υπάρχει έλλειψη φωτός. Όταν υπάρχει μικρός φωτισμός, το μπλε θα φαινόταν πιο φωτεινό από το κόκκινο, παρόλο που όταν υπάρχει αρκετό φως συμβαίνει το αντίστροφο.

Γιατί οι πρεμιέρες γίνονται Πέμπτη;

Η Πέμπτη είναι μια σημαντική μέρα για κινηματογραφικές αίθουσες και τις περισσότερες φορές βλέπουμε την πρεμιέρα νέων ταινιών. Αλλά γιατί Πέμπτη; Η συγκεκριμένη μέρα επιλέχθηκε για έναν λόγο: αυτό υποτίθεται ότι αυξάνει τα χρήματα που κερδίζουν κατά την πρώτη εβδομάδα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν να δουν μια ταινία την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Και οι κριτικές από ανθρώπους που πηγαίνουν να δουν αυτές τις ταινίες τις Πέμπτες, ίσως κάνουν και τους άλλους να θέλουν πολύ να πάνε να τη δουν.

Αν είναι βέβαια αρνητικές οι κριτικές…

Το πανάκριβο ποπ κορν

Το ποπ κορν και τα αναψυκτικά είναι πανάκριβα και αποτελούν ένα κύριο εισόδημα για το σινεμά. Πώς λειτουργεί η επιχείρηση; Από ένα εισιτήριο έχουν κέρδος μόνο  30-40% . Κι έτσι, προκειμένου να το αυξήσουν αυτό, θα έπρεπε κάτι να πουλήσουν.

Το ποπ κορν είναι εξαιρετικά κερδοφόρο καθώς το πουλάμε 10 φορές πιο πολύ από ότι θα έπρεπε. Όλα είναι θέμα κέρδους!

Το ποπ κορν δεν είναι πάντα φρέσκο

Ένα από τα πλεονεκτήματα του ποπ κορν είναι ότι δεν χαλάει ακόμη και μετά από αρκετές ημέρες. Το ποπ κορν που δεν έχει πουληθεί αποθηκεύεται σε σακούλες και στη συνέχεια απλά το βάζουν στο μηχάνημα για να το ζεστάνουν!

Δες πώς φτιάχνονται αυτά τα ποπ κορν και ίσως δεν τα δοκιμάσεις ποτέ ξανά!

Κι αν πάρεις το δικό σου φαγητό στο σινεμά;

Συχνά οι εσωτερικοί κανόνες σε ένα σινεμά δεν αφήνουν τους επισκέπτες να φέρνουν μαζί τους το δικό τους φαγητό και ποτό. Ωστόσο, αυτή η απαγόρευση δεν έχει κάποια νομική βάση. Έτσι, μπορείς να πάρεις στην τσάντα σου το νερό σου και μια σακούλα με chips και να μη νιώθεις ένοχος.

Κι αν νιώθεις άσχημα μπορείς να τα βάλεις μέσα στην τσάντα σου και να τα βγάλεις όταν ξεκινήσει η ταινία.

Το όριο ηλικίας στις ταινίες υπάρχει

unsplash/Krists Luhaers

Το όριο ηλικίας στις ταινίες αποφασίζεται από το MPAA. Υπάρχει μια ειδική επιτροπή για κάθε ταινία που τη βλέπει και μετά αποφασίζει το όριο ηλικίας.

Και την συνέχεια τα σινεμά (αν θέλουν αλλά ποτέ δεν συμβαίνει) μπορούν να αυξήσουν αυτό το όριο ηλικίας από το MPAA. Έτσι, υπάρχουν ταινίες που είναι απαραίτητη  η γονική συναίνεση για τους έφηβους κι άλλες που είναι αυστηρά μόνο για ενήλικες.

Για τις ταινίες 3D πάρε τα δικά σου γυαλιά

Μπορεί στα σινεμά να λένε πως καθαρίζουν τα 3D γυαλιά μετά από κάθε ταινία αλλά και καθώς δεν το έχουμε δει με τα μάτια μας, δεν το εμπιστευόμαστε (κι έχουμε τους λόγους μας). Έτσι, προκειμένου να είσαι απολύτως σίγουρος κι αν βλέπεις συχνά 3D ταινίες πάρε τα δικά σου γυαλιά.

Μπορείς να τα αγοράσεις είτε στο σινεμά είτε σε ειδικά μαγαζιά αλλά δώσε προσοχή στο format και πάρε τη γνώμη ενός ειδικού.

Διαβάστε επίσης:

Διάσημα ζευγάρια στο σινεμά που θέλουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά! (Photos)

Photo: unsplash/Kilyan Sockalingum

Το άρθρο Facts για τις σκοτεινές αίθουσες του σινεμά που αγνοούσαμε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Facts,