Οι μεγάλοι νικητές του Φεστιβάλ Βενετίας: Το Χρυσό Λιοντάρι στον Joker

09:40 8/9/2019 - Πηγή: iPop

Το Φεστιβάλ Βενετίας ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με την ανακοίνωση των μεγάλων νικητών. Το Χρυσό Λιοντάρι δόθηκε στον Joker που έχει κερδίσει εντυπώσεις, κριτικές … πλέον κι ένα σημαντικό βραβείο. Δείτε όλους τους νικητές του Φεστιβάλ Βενετίας.

Οι νικητές του Φεστιβάλ Βενετίας ανακοινώθηκε κι έτσι, έπεσε αυλαία στο 76ο κινηματογραφικό φεστιβάλ. Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν ο «Joker» , η ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Τοντ

Φίλιπς. Όπως όλα δείχνουν, η συγκεκριμένη ταινία οδεύει προς τα Όσκαρ και ποιος ξέρει… ίσως κερδίσει και ένα ακόμη πολύ σημαντικό βραβείο.

Ο Τοντ Φίλιπς παρέλαβε το βραβείο μαζί με τον «νέο Τζόκερ», Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία του.

#BiennaleCinema2019 #Venezia76
LEONE D’ORO per il miglior film / GOLDEN LION for Best Film a / to:
Joker di/by Todd Phillips (USA) pic.twitter.com/46Fod6tZMe

Biennale di Venezia (@la_Biennale) September 7, 2019

Το βραβείο ανδρικής ερμηνείας δόθηκε στον Ιταλό, Λούκα Μαρινέλ,ι στην ταινία «Martin Eden» ενώ αυτό της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας κέρδισε η Γαλλίδα, Αριάν Ασκαρίντ στην ταινία «Gloria Mundi».

#BiennaleCinema2019 #Venezia76
COPPA VOLPI per il migliore attore / for Best Actor a/to:
Luca Marinelli nel film/in the film Martin Eden di Pietro Marcello pic.twitter.com/foe3D5tXkH

Biennale di Venezia (@la_Biennale) September 7, 2019

#BiennaleCinema2019 #Venezia76
COPPA VOLPI per la migliore attrice / for Best Actress a/to:
Ariane Ascaride nel film/in the film Gloria Mundi di/by Robert Guédiguian pic.twitter.com/tFQ2eB2UIe

Biennale di Venezia (@la_Biennale) September 7, 2019

Τον Αργυρό Λέοντα κέρδισε ο Πολάνσκι για το «Κατηγορώ» μια ταινία που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και πολλοί θεωρούν πως δεν θα έπρεπε να είναι στο Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν θρίλερ κατασκοπείας στο οποίο βλέπουμε την Υπόθεση Ντρέιφους, ένα τεράστιο στρατιωπολιτικό σκάνδαλο στα τέλη του 19ου αιώνα στη Γαλλία που περιέκλειε δικαστική πλάνη, αρνησιδικία, αντισημιτισμό και το περίφημο «Κατηγορώ…!» στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «L’ Aurore», μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Εμίλ Ζολά.

Ο 86χρονος σκηνοθέτης παρουσίασε στη Μόστρα την ταινία του από την άποψη του αντισυνταγματάρχη Ζορζ Πικάρ, επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και προσώπου κλειδί για την έκβαση της υπόθεσης, τον οποίο υποδύεται ο Ζαν Ντιζαρντέν. Ο Πικάρ ήταν ο πρώτος που μίλησε με τεκμήρια για την αθωότητα του λοχαγού ‘Αλφρεντ Ντρέιφους, Γάλλου αλσατικής καταγωγής και εβραίου στο θρήσκευμα, που κατηγορείτο για προδοσία. Η στάση του Πικάρ έδωσε τέλος σε αυτό το σκάνδαλο της Γ΄Δημοκρατίας στη Γαλλία που διήρκησε 12 χρόνια (1894-1906).

Η παρουσία της ταινίας προκάλεσε τις αντιδράσεις από τις φεμινίστριες  με την ιδρύτρια της ομάδας πίεσης Women in Hollywood, Μελίσα Σίλβερσταϊν, να αναφέρει πως «το Φεστιβάλ κωφεύει εντελώς στα θέματα που συνδέονται με το #MeToo». Και αυτό διότι ο Πολάνσκι έχει καταδικαστεί για παράνομο σεξ με μια 13χρονη στο Λος Άντζελες το 1977 και συνεχίζει να διώκεται από την αμερικανική δικαιοσύνη. Η σύζυγός του, η ηθοποιός Εμανουέλ Σενιέ που πρωταγωνιστεί στην ταινία παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του.

Παρά τις αντιδράσεις, το βασικό επιχείρημα των διοργανωτών ήταν ότι κρίνεται η ταινία και όχι ο άνθρωπος.

#BiennaleCinema2019 #Venezia76
LEONE D’ARGENTO – Gran Premio della Giuria / Silver Lion – Grand Jury Prize a/to:
J’accuse di/by Roman Polanski pic.twitter.com/1vY9BjDsel

Biennale di Venezia (@la_Biennale) September 7, 2019

Η ταινία του Γαβρά «Ενήλικες στο δωμάτιο» προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στη Μόστρα.

Να θυμίσουμε πως πέρυσι το Αργυρό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας είχε κερδίσει το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, ενώ το Χρυσό απονεμήθηκε στην ταινία «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν.

Οι μεγάλοι νικητές του Φεστιβάλ Βενετίας:Χρυσό Λιοντάρι: Τζόκερ, Τοντ ΦίλιπςΑργυρό Λιοντάρι-Μεγάλο Βραβείο της Eπιτροπής: Ρόμαν Πολάνσκι, ΚατηγορώΑργυρό Λιοντάρι Σκηνοθεσίας: Ρόι Άντερσον, «About endlessness» («Σχετικά με την απεραντοσύνη»)Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου: No 7 Cherry Lane, ΓιονφάνΒραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας: Αριάν Ασκαρίντ για το ρόλο της στο Gloria Mundi του Ρομπέρ ΓκεντιγκιάνΒραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας: Λούκα Μαρινέλι για το ρόλο του στο Martin Eden του Πιέτρο ΜαρτσέλοΕιδικό Βραβείο της Επιτροπής: La Mafia Non E Più Quello Di Una Volta, Φράνκο ΜορέσκοΒραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για νεαρό ηθοποιό: Τόμπι Γουάλας, Babyteeth

Ειδικές κατηγορίες:

Best VR Immersive Story for Linear Content: Daughters of Chibok / Τζόελ Κάτσι ΜένσονBest VR Immersive Experience for Interactive Content: A Linha / Ρικάρντο ΛαγκαράνοGrand Jury Prize for Best VR Immersive Work: The Key /Σελίν ΤρικάρτΒραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας (Luigi De Laurentiis) Lion of the Future: You Will Die At 20 / Αμτζάντ Αμπου ΑλαλάΚαλύτερη ταινία μικρού μήκους στο τμήμα Orizzonti: Darling/ Σαΐμ ΣαντίκΚαλύτερo σενάριο για ταινία στο τμήμα Orizzonti: Revenir / Τζέσικα ΠαλίΚαλύτερη ανδρική ερμηνεία για ταινία στο τμήμα Orizzonti: Σαμί Μπουατζιλά / Un FilsΚαλύτερη γυναικεία ερμηνεία για ταινία στο τμήμα Orizzonti: Μάρτα Νιέτο/ MadreΕιδικό βραβείο της επιτροπής για ταινία στο τμήμα Orizzonti: Verdict / Ρέιμουντ Ριμπέι ΓκουτιέρεζΒραβείο σκηνοθεσίας για ταινία στο τμήμα Orizzonti: Blanco en Blanco / Τέο ΚουρτΒραβείο καλύτερης ταινίας για ταινία στο τμήμα Orizzonti: Atlantis/ Βαλεντίν ΒασιάνοβιτςΔες το trailer της ταινίας «Ενήλικοι στην αίθουσα»:

To trailer της ταινίας «Ενήλικοι στην αίθουσα» θα σε κάνει ν’ ανυπομονείς!

Το άρθρο Οι μεγάλοι νικητές του Φεστιβάλ Βενετίας: Το Χρυσό Λιοντάρι στον Joker εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα