Η αξία του να αφιερώνεις χρόνο για σημαντικές αποφάσεις

12:46 16/3/2017 - Πηγή: iPop

Το ήξερες ότι μπορεί να υπάρξουν οφέλη στο να ξοδεύεις χρόνο, ενέργεια και χρήματα; Ακούγεται περίεργο και όμως ισχύει. Υπάρχει αξία όταν κάποιος ξοδεύει τον χρόνο του, την ενέργεια και τα χρήματα του. Πώς θα μπορούσαν τα ρίσκα, τα οποία παίρνεις στην ζωή να λειτουργήσουν θετικά για την ευτυχία σου;

Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να μην είχε ξεκινήσει κάτι που κατέληξε σε αποτυχία; Ή πόσες φορές έχεις αγοράσει κάτι και στο τέλος ανακάλυψες ότι ήταν περιττό ή άχρηστο; Πόσες φορές σπατάλησες πολύτιμο χρόνο για να μάθεις αν κάτι έχει πρακτική αξία για εσένα;

Όλα αυτά σου ακούγονται οικεία;

Είναι αλήθεια ότι κάποια στιγμή στη ζωή μας όλοι μας έχουμε κάνει ψευδείς προβλέψεις για το αν κάτι που θέλουμε αξίζει τελικά τον κόπο.

Ακόμα, όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί αν κάτι που έχουμε αγοράζει μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους, ή τουλάχιστον να μας ωφελήσει σε κάτι. Και αναμφίβολα, όλοι έχουμε την εμπειρία της επένδυσης τουλάχιστον μια φορά στην εκμάθηση δεξιοτήτων, την εγγραφή σε ένα μάθημα, ή την είσοδο σε κάποιο δύσκολο πρόγραμμα που δεν έφερε ποτέ την επιβράβευση των προσπαθειών μας.

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί όλος αυτός ο χρόνος που σπατάλησες στα οικονομικά, για να βεβαιωθείς ότι κάτι αξίζει ή όχι στην πραγματικότητα λειτούργησε υπέρ σου; Αν βιαστείς να αγοράσεις κάτι χωρίς να έχεις προηγουμένως αφιερώσει χρόνο ή να δώσεις χρήματα για κάτι, προκειμένου να βεβαιωθείς ότι αξίζει, ίσως να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα μεγάλα ρίσκα θέλουν και ένα σίγουρο έδαφος από πίσω για να έχουν το αποτέλεσμα που θέλεις.

Όπως είναι λογικό οποιεσδήποτε ενέργειες κάνεις αναφορικά με τα οικονομικά σου, τις σχέσεις σου, ακόμα και σημαντικές αποφάσεις για την ζωή σου, δεν είναι σίγουρο ότι εξαρχής θα φανεί αν θα λειτουργήσουν υπέρ ή κατά σου. Και εδώ έρχεται ο χρόνος να αποδείξει ότι είναι απαραίτητος αν θέλεις να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Φυσικά, όταν αποφασίζεις ότι θα πάρεις κάποιο ρίσκο στη ζωή σου θα πρέπει να ξέρεις ότι θα εγκυμονούν αρκετοί κίνδυνοι στην διαδρομή προς την επιτυχία. Αν δεν τολμήσεις, όμως, ίσως μετανιώνεις που δεν πήρες το ρίσκο όταν σου δόθηκαν ευκαιρίες. Ακόμα κι αν καταλήξεις να σπαταλάς το χρόνο σου, όταν επιδιώκεις να πετύχεις κάτι, να ξέρεις ότι είναι σαφώς καλύτερο από το να κάνεις λάθη, τα οποία έγιναν επειδή απλά νόμιζες ότι θα έχανες πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να διασφαλίσεις αν κάτι θα άξιζε τον κόπο ή όχι.

Κάνε αυτό το ψυχολογικό test και δοκίμασε τον εαυτό σου:

Ψυχολογικό test 5 ερωτήσεων για να σε… γνωρίσεις καλύτερα!

Photo: SparkLife – SparkNotes

The post Η αξία του να αφιερώνεις χρόνο για σημαντικές αποφάσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα