Νικητής του debate ο Κικίλιας

Η χθεσινοβραδινή τηλεμαχία Τζανακόπουλου - Κικίλια στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, η πρώτη που κανονίστηκε μέσω twitter στη χώρα μας, ανέδειξε νικητή τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο έτοιμος και πιο διαβασμένος από τον αντίπαλό του, ο Βασίλης Κικίλιας σφυροκόπησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον οποίο δεν δίστασε να αποκαλέσει «επίσημο ψεύτη» της κυβέρνησης.

«Ο κ. Τζανακόπουλος έχει αναλάβει τον ρόλο του επίσημου ψεύτη

της κυβέρνησης. Υπάρχει άγρια φορολόγηση των συμπολιτών μας, και οι κυβερνώντες κοροϊδεύουν τους Έλληνες. Το μοναδικό πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους και η μεγάλη ζωή», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση μιλά για συμφωνία δίχως δημοσιονομική επιβάρυνση, όταν η συμφωνία του Eurogroup μιλά για μέτρα 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,6 δισ. νέα μέτρα, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά στηλιτεύοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ο επικοινωνιακός του χειρισμός και η επιλογή του να παρουσιάσει κάρτες με παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών, επισημαίνοντας τα ψέματα που έχουν ειπωθεί τη διετία διακυβέρνησης ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης.

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι είναι αδύνατο να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μετά το 2018. Μας υποσχέθηκε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου. Ο κ. Τζανακόπουλος έλεγε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση τον Ιανουάριο. Όχι μόνο αντίμετρα δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει άγρια φορολόγηση. Η πραγματική οικονομία στενάζει, το τραπεζικό σύστημα αιμορραγεί» υπογράμμισε.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες «το 87% των Ελλήνων πολιτών, αλλά και το 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Τζανακόπουλο ανέφερε:

«Πλησιάζετε μονοψήφιο αριθμό, τόσες πολλές κλούβες των ΜΑΤ γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου πρώτη φορά υπάρχουν. Το 3ο μνημόνιο ήταν αχρείαστο, ήρθε με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη και το εφαρμόσατε με μια άγρια υπερφορολόγηση των ανθρώπων του μόχθου», ενώ σε υψηλούς τόνους κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να φέρει 4ο μνημόνιο.

Απαντώντας σε ερώτημα για το τι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση τόνισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα μειώσει την φορολογία των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων, θα μειώσει τις δαπάνες, θα εξοικονομήσει πόρους από τη μείωση των δαπανών του κράτους, θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ. Θα κινηθεί αποφασιστικά και τρέχοντας ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας και θα φέρει δουλειές».

«Δεν είμαστε ίδιοι. Εγγύηση είναι η δουλειά μας και όχι τα λόγια. Το μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως θα βολέψει ημετέρους. Δεν είμαστε ίδιοι», τόνισε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα