Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η χώρα

11:19 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η Ελλάδα την Πέμπτη. Την ώρα που τα μπλόκα θα συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους κατά του ασφαλιστικού, θα διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας οι πολίτες.

Στη γενική 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα δώσουν το παρόν, η ΓΣΕΕ,

η ΑΔΕΔΥ και αρκετές οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων που τάσσονται κατά του ασφαλιστικού.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για την 24ωρη απεργία;

Να υπάρξει συντεταγμένη αντίδραση για να διεκδικήσουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού που η κυβέρνηση πάει να το λύσει με δημοσιονομικές πρακτικές. Δεν γίνεται να μπουν στο ίδιο ταμείο οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες

Πώς κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη;

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00 (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 08.30 και αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 09.30) και θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα εργαστούν από τις 10.00 έως τις 15.00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

24ωρη απεργία θα κάνουν οι εργαζόμενοι σε Προαστιακό και ΟΣΕ.

Όπως δηλώνουν οι αγρότες, σκέφτονται να κλείσουν για ολόκληρη την ημέρα της απεργίας, πολλά σημεία των εθνικών οδών.

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Απεργούν από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης ημέρας.

Από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι γιατροί, οι οποίοι έχουν δηλώσει πως θα δώσουν ενεργά το παρόν στην απεργία της Πέμπτης.

Κλειστά τα συμβολαιογραφεία σ΄όλη τη χώρα

Από την Δεύτερα και για τις υπόλοιπες πέντε ημέρες δεν εργάζονται οι συμβολαιογράφοι, αλλά και οι δικηγόροι οι οποίοι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους έως την Δευτέρα.

Δύο ακόμα μέρες θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια ( την Πέμπτη και την Παρασκευή).

Και οι οδηγοί ταξί στον αγώνα κατά του ασφαλιστικού οι οποίοι βάζουν φρένο στα οχήματα τους τις 4 και τις 5 του μήνα.

Σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα φαρμακεία.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι αστυνομικοί η οποίοι το πρωί της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν έξω από το ταμείο τους.

5ωρη στάση στα ΜΜΜ την Τρίτη

Από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 το απόγευμα πραγματοποιούν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.

Κινητοποιήσεις επιστημονικών φορέων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι επιστημονικοί φορείς. Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα, πραγματοποιούν νέα σύσκεψη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στην οποία οι πρόεδροι όλων των επιστημονικών φορέων, αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο ασφαλιστικό από την Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε πως οι επιστημονικοί φορείς διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό, προβλέπεται αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και από τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φερβρουαρίου, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), με τα πρατήρια υγρών καυσίμων να παραμένουν κλειστά. Οι ΠΟΠΕΚ, εκτός από τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διαμαρτύρεται επίσης και για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται στον κλάδο, όπως επίσης και για την παράνομη διακίνηση υγρών καυσίμων.

Έκκληση στους πολίτες να νεκρώσουν τα πάντα την Πέμπτη που έχει προγραμματιστεί να γίνει η 24ωρη απεργία, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ την Τρίτη σε συνέντευξη του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας:

Είναι πάρα πολύ σημαντικό την Πέμπτη στην απεργία να νεκρώσουν τα πάντα. Να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας και των άλλων πόλεων με διαδηλωτές-απεργούς, να δυναμώσουν και τα μπλόκα των αγροτών

Το iPop.gr δεν θα απεργήσει

Το iPop.gr δεν θα συμμετάσχει στην 24η απεργία που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) -όπως και τις προηγούμενες φορές- και θα συνεχίσει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αναγνωστών του.

Οι συνεργάτες του ιστότοπου αποφασίσαμε από κοινού να μην συμμετάσχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση καθώς κανένας από εμάς δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Φυσικά, όλοι μας, στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων που θα απεργήσουν και συμμεριζόμαστε τα αιτήματα τους. Ελπίζουμε κάποια στιγμή και οι εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να μπορέσουν να γίνουν μέλη της ΕΣΗΕΑ και να αναγνωριστούν σαν δημοσιογράφοι.

Το καλό θα νικήσει,

Η ομάδα του iPop.gr

The post Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η χώρα appeared first on iPop.

Keywords
πεμπτη, χωρα, μεσα μαζικης μεταφορας, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, σταση εργασιας, ελλαδα, αθηνα, απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, λεωφορεια, μετρο, ηλεκτρικος, τραμ, διαδηλωσεις, ΟΣΕ, ηλεκτρονική, ταξι, φαρμακεια, μμμ, νέα, υφίσταται, ΚΚΕ, ipop, ποεσυ, ΕΣΗΕΑ, κινηση στους δρομους, απεργια μμμ, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, κλειστα επαγγελματα, απεργια υπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, μπλοκα αγροτων, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ipop, συνταγογραφηση, ηλεκτρονική, οικονομικο επιμελητηριο, ωρα, αυξηση, ασφαλιστικο, βρισκεται, γινει, γινεται, γιατροι, δευτερα, ενεργα, ενημερωση, ιδια, ιδιο, υφίσταται, κυβερνηση, ομαδα, παντα, οχηματα, πλοια, πρωι, συγκεκριμενα, τριτη, ηλεκτρονικα, οδηγοι
Τυχαία Θέματα