«Το δράμα των προσφύγων δε θα τελειώσει σύντομα» δηλώνει η Τζολί από τη Λέσβο (photos)

12:57 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Την απαισιοδοξία της αναφορικά με το προσφυγικό εξέφρασε η Αντζελίνα Τζολί η οποία βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτη στη Λέσβο. Μάλιστα, η ηθοποιός και Πρέσβειρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θέλοντας να δείξει την στήριξη της στη χώρα μας τόνισε πως θα έρθει για διακοπές το καλοκαίρι με την οικογένεια της στο νησί.

Χαρακτηριστικά η Τζολί είπε την ώρα που αναχώρησε από τη Γενική γραμματεία Αιγαίου και

Νησιωτικής Πολιτικής:

Δεν τρέφω ελπίδες ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων

Στη Γενική Γραμματεία, η Αντζελίνα Τζολί είχε συνάντηση με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση την οποία επικρατεί στη Λέσβο αλλά και τον τρόπο δράσης τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλή Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, φαίνεται να έχει ανταποκριθεί θετικά στο θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο. Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού.

Την Πέμπτη η Αντζελίνα Τζολι επισκέπτεται και το hotspot στη Μόρια και μετά θα αναχωρήσει για το Λονδίνο.

Να τονισθεί πως το απόγευμα της Τετάρτης η Αντζελίνα Τζολί συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Μαξίμου ο οποίος της είπε στην αρχή της συνάντησής τους:

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ειδικά στα βόρεια σύνορα. Γνωρίζω ότι επισκεφθήκατε τα κέντρα υποδοχής στον Πειραιά. Η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. Έχουμε 30.000 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική ενδοχώρα λόγω ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού

Η Αντζελίνα Τζολί επίσης επισκέφθηκε την Τετάρτη κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα και δήλωσε πως σκοπός της επίσκεψής της είναι να ενισχύσει το έργο της Ύπατης Αρμοστείας τονίζοντας:

Βρίσκομαι σήμερα εδώ προκειμένου να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας, αλλά και της ελληνικής Κυβέρνησης, ώστε να επιταχυνθούν διαδικασίες της επείγουσας αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

photo:intime

The post «Το δράμα των προσφύγων δε θα τελειώσει σύντομα» δηλώνει η Τζολί από τη Λέσβο (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα