Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με το Κουαρτέτο- 4 θέματα παραμένουν στην ατζέντα τονίζει ο Σταθάκης

12:41 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των Θεσμών έχουν σήμερα, Πέμπτη, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομία, Ε. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης αλλά και ο υπουργός εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος. Τέσσερα είναι τα κύρια θέμα της ατζέντας τονίζει ο Γ. Σταθάκης ο οποίος επιβεβαιώνει πως στόχος είναι «η επίτευξη συμφωνίας πριν την αναχώρηση του Κουαρτέτου από την Αθήνα».

Σημείωση!

Το προγραμματισμένο για τη μία ραντεβού με θέμα το ασφαλιστικό άλλαξε ώρα και θα γίνει τελικά στις δύο.

Τι
δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας;

Ο Γ. Σταθάκης την Τετάρτη στη Βουλή τόνισε αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ραντεβού με τους εκπροσώπους των δανειστών:

Για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις θα παραμείνω σιωπηλός

Επίσης χαρακτήρισε «κρίσιμη» τη σημερινή μέρα και τόνισε πως τα θέματα τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα είναι τέσσερα, προσθέτοντας:

Είναι δύσκολο να εξαγγείλω οτιδήποτε

Να σημειωθεί πως η ατζέντα την Πέμπτη βρίσκονται όλα τα καυτά ζητήματα: ασφαλιστικό, φορολογικό αλλά και «κόκκινα δάνεια», καθώς τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά και στα τρία σκέλη δεν είναι λίγα.

Όπως μάλιστα επισήμανε και ο υπουργός Εργασίας το βράδυ της Τετάρτης: «Διακόψαμε, ανοίξαμε όλα τα θέματα, θα συζητήσουμε ξανά αύριο».

Όσον αφορά το φορολογικό, η Κυβέρνηση παρουσίασε στους επικεφαλής των Θεσμών τη νέα πρόταση, η οποία περιλαμβάνει μικρότερη μείωση απ’ αυτήν που ζητούν οι δανειστές στο αφορολόγητο όριο, αλλά και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές.

Οι πιστωτές φέρεται να σχολίασαν ότι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, προκειμένου να κρίνουν την αντιπρόταση της ελληνικής πλευράς.

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών αλλά και το ΔΝΤ επιζητούν να γίνει διεύρυνση της φορολογικής βάσης «με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα» βέβαια, δείχνουν να διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.

Το πρόγραμμα της συνάντησης με τους Θεσμούς για την Πέμπτη:12:00 Θέματα Δικαιοσύνης Ασφαλιστικό14:00 Ασφαλιστικό16:00 Δημοσιονομικό Πλαίσιο19:00 Χρηματοοικονομικά

ΣΕΒ : Αναγκαία η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης

Την ανάγκη για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ, σημειώνοντας ωστόσο πως η ολοκλήρωση της δεν είναι ικανή για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως «η μεσαία τάξη στην Ελλάδα καταρρέει υπό το βάρος της υπερ-φορολόγησης, της συρρίκνωσης της αποταμίευσης και την περαιτέρω φτωχοποίησή της» ενώ καταλήγει αναφέροντας πως όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης «τόσο η οικονομία θα αργεί, οι επενδυτές δεν θα εμφανίζονται, η φοροδιαφυγή θα συντηρεί στην ζωή οριακά παραγωγικές επιχειρήσεις, και οι νέοι με υψηλές εργασιακές εξειδικεύσεις και προσόντα θα μεταναστεύουν στο εξωτερικό».

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με το Κουαρτέτο- 4 θέματα παραμένουν στην ατζέντα τονίζει ο Σταθάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα