Μην κάνεις απλά copy-paste! Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο LinkedIn και το βιογραφικό σου

12:56 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Έχεις εργαστεί πάρα πολύ σκληρά προκειμένου να χτίσεις ένα γερό βιογραφικό. Έτσι, φυσικά το επόμενο βήμα σου είναι να πάρεις όλες τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σου και να τις μεταφέρεις και στο προφίλ σου στο LinkedIn.

Όχι!! Υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στο βιογραφικό και το LinkedIn σου.

Λεπτομέρειες και ζωντανές εικόνες

Ενώ στο βιογραφικό σου κάνεις περιλήψεις, στο LinkedIn

έχεις την ευκαιρία να γράψεις αναλυτικά τα κατορθώματά σου και με πιο ζωντανό ύψος. Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες και να εξηγήσεις καταστάσεις, που δεν μπορεί στο βιογραφικό. Μην χάσεις την ευκαιρία! Βάλε ζωντάνια και παραστατικότητα στο κείμενό σου.

Το LinkedIn δεν χρειάζεται να είναι προσαρμοσμένο

Συνήθως πριν αποστείλλεις το βιογραφικό σου σε μια δουλειά, το προσαρμόζεις λίγο πολύ στις απαιτήσεις της εταιρείας. Στο LinkedIn δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό, καθώς το προφίλ σου μπορεί να δει ο καθένας, επομένως απλά πρέπει να το φτιάξεις ώστε να ανταποκρίνεται κατάλληλα σ’ αυτά με τα οποία έχεις αλλά και θα ήθελες να ασχοληθείς.

Μην χρησιμοποιείς τόσο επίσημη γλώσσα

Μπορεί στο βιογραφικό σου η γλώσσα σου να είναι προσεγμένη και ο λόγος σου επίσημος, όμως στο προφίλ σου στο LinkedIn δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς έτσι. Μην καθίσεις κι αναλωθείς μιλώντας τυπικά για τις δεξιότητες και τα χρόνια εμπειρίας σου. Προσπάθησε να μιλήσεις για το πώς πήγες σε μια δουλειά, ποια είναι η φιλοσοφία σου, τι σε εμπνέει περισσότερο. Γενικά, άφησε στην άκρη το πολύ formal ύφος και κάνε το προφίλ σου όσο πιο εντυπωσιακό μπορείς.

The post Μην κάνεις απλά copy-paste! Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο LinkedIn και το βιογραφικό σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα