Ανάληψη ευθύνης για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

12:26 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Ανάληψη ευθύνης για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου στην καρδιά της Άγκυρας, από την οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK).

Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή, στην τουρκική πρωτεύουσα, αφήνοντας πίσω της 37 νεκρούς.

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση, περιγράφει την τρομοκρατική επίθεση, ως πράξη εκδίκησης για τις τουρκικές επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες πραγματοποιούνται από το καλοκαίρι

στη νοτιοανατολική Τουρκία και από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες πολίτες, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδοι μαχητές.

Η οργάνωση υπογραμμίζει πως στόχος της επίθεσης, ήταν οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ επισημαίνει πως οι «παράπλευρες απώλειες αμάχων είναι αναπόφευκτες να υπάρχουν στις επιθέσεις». Αξίζει να σημειωθεί ακόμα, πως η οργάνωση, προειδοποιεί για νέες επιθέσεις, εναντίον όσων θεωρεί υπεύθυνους για επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας, εναντίον Κούρδων μαχητών και πολιτών.

Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό, πως κλειστή είναι η πρεσβεία της Γερμανία στην Άγκυρα για λόγους ασφαλείας, καθώς αυξημένος παραμένει ο κίνδυνος για επικείμενη επίθεση. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας έχει επίσης κλείσει και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη λόγω «ανεπιβεβαίωτης προειδοποίησης».

Σημειώνεται πως η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν», έχει αναλάβει επίσης και την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε το Φεβρουάριο, στην Άγκυρα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 29 άτομα.

The post Ανάληψη ευθύνης για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα