Το χέρι βαθιά στην τσέπη θα βάλουν οι πολίτες- Αυξάνεται ακόμα και ο ΕΝΦΙΑ

14:56 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Αντί να μειωθεί, όπως τόνιζαν οι μέχρι τώρα πληροφορίες ο ΕΝΦΙΑ τελικά αυξάνεται και έτσι οι πολίτες καλούνται να βάλουν πιο βαθιά ακόμα το χέρι στην τσέπη. Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να θέτει σε εφαρμογή όλα τα μέσα που έχει για να μπορέσει να αυξήσει τα έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο έχει στόχο να καταφέρει από τα πρόσθετα μέτρα που παίρνει να κερδίσει 1,7 δισ. ευρώ.

Τι περιλαμβάνουν οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου που περιλαμβάνονται
στο πακέτο μέτρων που έχει συζητηθεί με τους Θεσμούς;Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης: Η ελληνική πλευρά φαίνεται να υποστηρίζει πως υπάρχει ακόμα περιθώριο αύξησης των λιανικών τιμών των καυσίμων. Βέβαια, έντονος παραμένει ο προβληματισμός αναφορικά με την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης καθώς θα επηρεάσει άμεσα αρνητικά την παραγωγική δραστηριότητα (μεταφορές, βιομηχανία).Αυξάνεται και ο ΕΝΦΙΑ: Με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα και να μπουν στα ταμεία 200.000 αυξάνεται και ο ΕΝΦΙΑ. Αξίζει βέβαια να τονισθεί πως αυτή τη στιγμή ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ, έχει αφορολόγητο όριο 300.000 και η αύξηση της εισπρακτικής του απόδοσης σχεδιάζεται να γίνει με τη μείωση του αφορολόγητου αυτού.Αυξάνεται παράλληλα το ειδικό τέλος που επιβάλλεται στη χρήση κινητής τηλεφωνίας.Αλλά και η επιβολή ειδικού τέλους κατανάλωσης και στη συνδρομητική τηλεόραση.Σημείωση!

Η αναζήτηση του οικονομικού επιτελείου συνεχίζεται μέχρι την νέα άφιξη του κουαρτέτου που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Απριλίου.

The post Το χέρι βαθιά στην τσέπη θα βάλουν οι πολίτες- Αυξάνεται ακόμα και ο ΕΝΦΙΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα