Δυσφορία Τσίπρα για τη μη αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ

14:40 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Τη δυσφορία του για τη μη αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ, στη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε επικοινωνία του με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη τηλεφωνική

επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, εξέφρασε τη δυσφορία του γύρω από τη μη αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας, εξέφρασε τα παράπονά του στον γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, για το ότι μέχρι στιγμής οι επιχειρήσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Αιγαίο, δεν έχουν αποδώσει αποτελεσματικά στον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας τόνισε στο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, ότι ο ίδιος αντιμετώπισε σαν ευκαιρία την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, σε μια σειρά μη πολεμικών επιχειρήσεων, ωστόσο μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα αυτών δεν είναι ενθαρρυντικά. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, καθησύχασε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως οι νατοϊκές επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμα στην αρχή και είναι νωρίς να διεξαχθούν αποτελέσματα, ως προς τον έλεγχο των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζουμε πως η συμφωνία του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, έχει γίνει αποδεκτή και από την Τουρκία με τους βασικούς άξονες της συμφωνίας να προβλέπουν:

Tη διεύρυνση στα ελληνικά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα των ζωνών δράσης της Συμμαχίας, σε συνεργασία με τη FrontexΤην ενίσχυση της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Frontex μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και προσωπικούΤη δράση πέντε πλοίων του ΝΑΤΟ και ελικόπτερα που βρίσκονται πάνω σε αυτά

The post Δυσφορία Τσίπρα για τη μη αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα