Σύγχυση γύρω από τον ακριβή αριθμό των προσφύγων στην Ελλάδα

13:57 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Σύγχυση φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί, γύρω από τον ακριβή αριθμό των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, δείχνουν μείωση 3.122 προσφύγων μέσα μόλις σε μία ημέρα!

Ενώ την Τρίτη 22 Μαρτίου, οι επίσημοι υπολογισμοί του κυβερνητικού συντονιστικού οργάνου, εκτιμούσε πως βρίσκονται 52.207 πρόσφυγες στην Ελλάδα, μέσα σε μόλις μια ημέρα τα νέα

στοιχεία δείχνουν μείωση του αριθμού αυτού, ο οποίος διαμορφώνεται στους 49.085.

Τα παραπάνω στοιχεία, προκάλεσαν την αντίδραση του Ποταμιού, καθώς σε σχετική του ανακοίνωση, διατυπώνεται το ερώτημα: «Πού πήγαν 3.122 πρόσφυγες και μετανάστες σε μια μέρα;»

Αφήνοντας αιχμές απέναντι στην Κυβέρνηση και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, έπειτα και από την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, το Ποτάμι αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση προκύπτει ότι σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα 3.122 λιγότεροι πρόσφυγες και μετανάστες σε σύγκριση με χθες (χθες ήταν 52.207 και σήμερα 49.085). Το ερώτημα που τίθεται αβίαστα είναι: τι απέγιναν τόσοι άνθρωποι σε μια μέρα; Επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία; Είναι λάθος τα στοιχεία που δίνονται;Έφυγαν από την Ελλάδα για άλλους προορισμούς; Αν ναι, αυτό έγινε νόμιμα ή παράτυπα; Αναμένουμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης».

Σημειώνεται πως επιστρέφουν στο πλευρό των προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο Ερυθρός Σταυρός και η Πράξις. Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας εκφράζει τους φόβους του για πιθανούς θανάτους παιδιών στους προσφυγικούς καταυλισμούς, τονίζοντας, ωστόσο, ότι φροντίδα της Κυβέρνησης είναι να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε συγκεκριμένα: «Η φροντίδα μας είναι να μην πεθάνουν παιδιά στον καταυλισμό της Ειδομένης, αλλά αυτό είναι κάτι που κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για οπουδήποτε υπάρχει αυτού του μεγέθους το προσφυγικό ρεύμα. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι αυξάνουμε τις προσπάθειές μας για να μην συμβεί αυτό».

photo:Louisa Gouliamaki/AFP/Getty Images

The post Σύγχυση γύρω από τον ακριβή αριθμό των προσφύγων στην Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα