Τι προκάλεσε τις ισχυρές εκρήξεις στα Κατεχόμενα;

13:20 1/7/2019 - Πηγή: iPop

Ισχυρές εκρήξεις στα Κατεχόμενα σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Ιουλίου 20 χιλιόμετρα περίπου βόρεια της Λευκωσίας, όπου συνετρίβη αντικείμενο απροσδιόριστης ταυτότητας. Ενισχύεται, όμως, το σενάριο, με βάση το οποίο το αντικείμενο αυτό ήταν πύραυλος.

Το ιπτάμενο αντικείμενο που εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Πενταδάκτυλο και πιο συγκεκριμένα κοντά στο κατεχόμενο χωριό Βουνό προκάλεσε αναστάτωση στην κατεχόμενη Λευκωσία, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ «εκτιμάται ότι είναι πύραυλος» και είπε ότι δεν έχουν ακόμη καταλήξει οι έρευνες.

«Μπορεί

να είναι και ατύχημα, θα περιμένουμε και θα δούμε. Θα σας ενημερώσουμε όταν οριστικοποιηθεί», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι έχει προκληθεί ένταση στην περιοχή.
Όπως είπε, «αυτό που λέγεται είναι πως πηγάζει από επιθέσεις μεταξύ Συρίας και Ισραήλ. Θα σας ενημερώσουμε αφού διακριβωθεί από τις στρατιωτικές πηγές».

Στον λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι με τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η επιγραφή στον πύραυλο που έπεσε χθες είναι ίδια με την επιγραφή του πυραύλου ρωσικής κατασκευής τύπου S- 200 που είχε πέσει στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας τον Ιούλιο του 2018.

Έχουν εντοπιστεί συνολικά πέντε κομμάτια του πυραύλου στα σημεία, Βουνό, Δίκωμο και Κορνόκηπο, ενώ το ένα από αυτά στην αυλή ενός σπιτιού στο Δίκωμο, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά τρία σπίτια.

Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα έχει αποκλειστεί, ενώ το «υπουργικό συμβούλιο» συνεδρίασε εκτάκτως παρουσία του «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας» και του «διοικητή» των «ειρηνευτικών δυνάμεων».

Το συριακό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισαν επίθεση μέσω του Λιβανέζικου εναέριου χώρου. Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις λέγοντας ότι δεν κάνουν σχόλια για τέτοιου είδους γεγονότα.

Στην περιοχή βρέθηκαν oι Μουσταφά Ακιντζί, Κουντρέτ Οζερσάι και Τολγκά Ατακάν, ενώ στο σημείο μετέβη και ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα Κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπάστσερι.

Το άρθρο Τι προκάλεσε τις ισχυρές εκρήξεις στα Κατεχόμενα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα