Εσύ ξέρεις τα δικαιώματά σου όταν μένεις σε ξενοδοχείο;

10:41 1/7/2019 - Πηγή: iPop

Μπορεί πολλοί από εμάς να προτιμάμε τις διακοπές στο εξοχικό μας ή στο εξοχικό κάποιου φίλου, αλλά σίγουρα το ξενοδοχείο και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αποτελούν πάντα μια δημοφιλή επιλογή. Και φυσικά όλοι μας κάνουμε την κράτηση online, ρίχνουμε μια ματιά στην πολιτική ακύρωσης και τέλος. Λάθος, έχεις δικαιώματα κατά διαμονή σε κατάλυμα στις διακοπές και πρέπει να τα γνωρίζεις!

Η ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής») έφτιαξε έναν οδηγό με τα δικαιώματά μας κατά τη διαμονή μας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στις

διακοπές.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του ξενοδοχείου απέναντί μας; Μέσα σε πόσο διάστημα οφείλει να μας ενημερώσει για την αποδοχή ή όχι της κράτησης; Τι γίνεται εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα; Μέχρι τι ποσό μπορούν να μας ζητήσουν προκαταβολή και τι γίνεται εάν θελήσουμε να μείνουμε λιγότερες μέρες απ’ την αρχική μας κράτηση ή να την ακυρώσουμε τελείως;

Προϋποθέσεις

Το ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια πρέπει:

να διαθέτουν όλες τις διαφημιζόμενες και συμφωνηθείσες παροχές (κλιματισμό, πισίνα, γυμναστήριο, internet κλπ).να επιβεβαιώνουν γραπτά εντός τριών (3) ημερών την αποδοχή ή όχι της κράτησης.

Εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ο ξενοδόχος οφείλει:

να εξασφαλίσει τη διαμονή σας σε άλλο ξενοδοχείο ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, καταβάλλοντας τα έξοδα μεταφοράς σας αυτό το ξενοδοχείο και την όποια διαφορά υπάρχει στην τιμή.

Κρατήσεις

Προκαταβολή

Όταν κάνετε μια κράτηση, το ξενοδοχείο δικαιούται να σας ζητήσει προκαταβολή έως το 25% του συνολικού κόστους της διαμονής σας. Το ποσό αυτό, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το κόστος διαμονής για μια ημέρα.

Ακύρωση

Εάν θέλετε να ακυρώσετε την κράτησή σας:

Σας επιστρέφεται το 100% των χρημάτων, εάν κάνετε την ακύρωση τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από τη διαμονή σαςΕάν δεν κάνετε την ακύρωσή σας μέχρι 21 ημέρες πριν από τη διαμονή σας, οφείλετε να καταβάλετε μέχρι το 50% του συνολικού κόστους της κράτησή σας, ανάλογα με την πολιτική του ξενοδοχείου.

Σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε λιγότερες ημέρες από τις ημέρες της αρχικής σας κράτησης, θα πρέπει να έχετε ενημερώσει τον ξενοδόχο τουλάχιστον 21 ημέρες πριν και δεν θα έχετε καμία επιβάρυνση.

Εάν δεν ενημερώσετε έγκαιρα (21 ημέρες πριν), ο ξενοδόχος δικαιούται να σας ζητήσει αποζημίωση έως το 50% της συμφωνίας.

Βρείτε εδώ Υπόδειγμα Καταγγελίας.

Photo: Pixabay

Το άρθρο Εσύ ξέρεις τα δικαιώματά σου όταν μένεις σε ξενοδοχείο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα