Τι πραγματικά συμβαίνει όταν σε τσιμπάει ένα κουνούπι

18:32 30/7/2014 - Πηγή: iPop

Κάθεσαι ωραία και καλά να απολαύσεις το ποτό σου και αισθάνεσαι πως δέχεσαι επίθεση από μικροσκοπικούς εχθρούς που ακούνε στο όνομα κουνούπια. ξύνεσαι, γεμίζεις σημάδια και ελπίζεις πως θα σου περάσει το ξύσιμο γρήγορα! Ξέρεις τι πραγματικά συμβαίνει όταν σε τσιμπάει ένα κουνούπι; Πάμε να δούμε αναλυτικά!

Πριν το τσίμπημα

Η θερμότητα του σώματος σου και το διοξείδιο του άνθρακα στην αναπνοή σου προσελκύουν τα κουνούπια, τις σκνίπες, τις μύγες προς το μέρος σου. Στην πραγματικότητα τα μαγνητίζουν ακόμα και αν είναι 45 μέτρα μακριά! Οι γυναίκες, μάλιστα, είναι πιο συχνά θύματα των εντόμων

αν και οι άνδρες τα προσελκύουν περισσότερο. Στην πραγματικότητα οι άνδρες έχουν υψηλότερη θερμοκρασία στο δέρμα τους και παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, αλλά έχουν περισσότερες τρίχες στο σώμα τους, οι οποίες λειτουργούν σαν ασπίδα ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια του τσιμπήματος

Το έντομο προσγειώνεται στο δέρμα σου και ξεκινά να ψάχνει για μία επιφάνεια όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό –κυρίως κοντά σε κάποια φλέβα- για να μπορέσει να σε τσιμπήσει πιο εύκολα! Μπορεί να μην αισθανθείς το τσίμπημα. Το κουνούπι, ειδικότερα, είναι αθόρυβος δράστης: Μπορεί να σε τσιμπήσει, να σου κάνει «αναισθητική ένεση» μέσω του σάλιου του και μετά να σε τσιμπήσει και εσύ να μην έχεις καταλάβει τίποτα! Μέχρι τη στιγμή που αισθάνεσαι ένα τσίμπημα, το κουνούπι ήδη ρουφάει το αίμα σου!

Λεπτά μετά το τσίμπημα!

Το σώμα αναγνωρίζει το σάλιο του εντόμου ως ξένο εισβολέα. Τα λεμφοκύτταρα εμφανίζονται για να σκοτώσουν τον εισβολέα και γι αυτό έχεις έντονο κνησμό και πρήζεται η περιοχή! Αν ξύσεις την περιοχή ο κνησμός θα γίνει ακόμα πιο έντονος γιατί τα νεύρα της περιοχής είναι ήδη αρκετά ευαισθητοποιημένα.

Ώρες μετά το τσίμπημα!

To σάλιο μπορεί να μείνει μέσα στο δέρμα για ώρες, οπότε ο κνησμός θα παραμείνει. Η καλύτερη λύση είναι αν το αγνοήσεις!

Το επόμενο πρωί

Κάθε άτομο έχει διαφορετική μετα-τσιμπηματική (δικός μας όρος) αντίδραση. Αν είσαι τυχερός, ο κνησμός θα έχει εξαφανιστεί αν και το τσίμπημα θα είναι ακόμα πρησμένο. Αν, ωστόσο, είσαι πολύ ευαίσθητος, μπορεί το τσίμπημα να έχει τριπλασιαστεί. Πιθανόν αυτό είναι σημάδι ότι έχεις κάποια αλλεργία και ο οργανισμός σου εξαπέλυσε έναν στρατό αντιβιοτικών. Πιθανότατα δεν είναι τίποτα σοβαρό. Βάλε πάγο στην πρησμένη περιοχή και πάρε ένα αντισταμινικό.

2-3 μέρες μετά το τσίμπημα

Πιθανότατα το σημάδι θα έχει εξαφανιστεί.

The post Τι πραγματικά συμβαίνει όταν σε τσιμπάει ένα κουνούπι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα