Υγιεινά chips γλυκοπατάτας στο air fryer, με ελάχιστο λάδι, έξτρα τραγανά!

15:04 29/11/2021 - Πηγή: iPop

Αν η Black Friday μου έμαθε κάτι φέτος, είναι ότι αξίζει να επενδύσω σε μια φριτέζα αέρος! Επειδή, και λόγω του TikTok, οι φριτέζες αέρος έγιναν viral, φέτος όλα τα μεγάλα και μικρότερα καταστήματα με είδη κουζίνας τις είχαν σε προσφορά. Έτσι, λοιπόν, ήρθε και η δική μου σειρά να ξεκινήσω να μαγειρεύω με air fryer! Και ειλικρινά στο λέω δεν πίστευα ποτέ ότι μπορώ να φτιάξω τόσο νόστιμα

και υγιεινά chips γλυκοπατάτας στο air fryer!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, ο χρόνος που θα χρειαστείς ελάχιστος και η γεύση θα σε κάνει να μην πιστεύεις ότι αυτά τα πατατάκια δεν έχουν τηγανιστεί σε ένα κιλό λάδι!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:1-2 γλυκοπατάτεςΑλάτιΠιπέριΠάπρικαΡίγανη ή άλλα μυρωδικά της επιλογής σουΕλάχιστο ελαιόλαδο (ή και καθόλου)Πώς θα φτιάξεις τα υγιεινά chips γλυκοπατάτας στο air fryer;Ξεφλουδίζουμε καλά τις γλυκοπατάτες.Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο. Εάν έχουμε χρόνο μπορούμε να τις αφήσουμε 20 λεπτά σε νερό και μετά να τις στεγνώσουμε, αλλιώς προχωράμε απευθείας στο επόμενο βήμα. (Εγώ δεν τις έβαλα σε νερό, αλλά βγήκαν σούπερ τραγανές!).Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα τσιπς γλυκοπατάτας, προσθέτουμε αλατοπίπερο, πάπρικα και τα μυρωδικά της επιλογής μας, βάζουμε και λίγο ελαιόλαδο προαιρετικά και ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε τα τσιπς στον κάδο του air fryer (για την ποσότητα που έχουμε στη συνταγή, θα χρειαστεί να φτιάξουμε τις πατάτες σε δύο δόσεις) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Ανάμεσα σ’ αυτό τον χρόνο, για πιο ομοιόμορφο crunchy αποτέλεσμα ανακατεύουμε τα πατατάκια μας 1-2 φορές.Απολαμβάνουμε σκέτα τα τσιπς γλυκοπατάτας ή με κάποιο ντιπ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υγιεινά chips γλυκοπατάτας στο air fryer, με ελάχιστο λάδι, έξτρα τραγανά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα