Τι γυμναστική μπορείς να κάνεις αν έχεις πρόβλημα στα γόνατα;

16:16 15/12/2019 - Πηγή: iPop

Έχεις ευαίσθητα γόνατα ή τα είχες τραυματίσει στο παρελθόν; Μπορείς να κάνεις γυμναστική με πρόβλημα στα γόνατα κι αν ναι, τι είδους; 

Αν έχεις τραυματίσει πολλές φορές τα γόνατά σου σίγουρα θα ξέρεις πως είναι ένα ευαίσθητο σημείο που δεν κάνει να το ταλαιπωρείς συνέχεια. Παρ’ όλα αυτά, φυσικά και μπορείς να κάνεις γυμναστική με πρόβλημα στα γόνατα. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Τι ασκήσεις μπορείς να κάνεις, λοιπόν, αν έχεις πρόβλημα με τα γόνατά σου;

Περπάτημα

Getty / filadendron

Είναι πιθανό το ποδήλατο και το ελλειπτικό να σε κουράσουν πολύ πιο εύκολα. Οπότε η καλύτερη αερόβια άσκηση που μπορείς να προτιμήσεις σε αυτή την περίπτωση είναι το περπάτημα είτε στον διάδρομο του γυμναστηρίου είτε στο γήπεδο είτε όπου αλλού εσύ θες.

Προθέρμανση

Μην ξεχνάς ποτέ την προθέρμανση. Αν την παραλείψεις, μπορεί πιο εύκολα να πάθεις κάποιο τράβηγμα ή άλλη «ζημιά» και να ταλαιπωρήσεις χωρίς λόγο τα γόνατά σου.

Μην στηρίζεσαι στα γόνατά σου

Μπορείς να δοκιμάσεις όποια άσκηση θες, αφού ο καθένας έχει διαφορετική αντοχή. Όμως, καλό θα ήταν να μην επιχειρήσεις ασκήσεις εδάφους που θα στηρίζεις όλο σου το βάρος στα γόνατα. Κι αυτό γιατί οι ασκήσεις αυτές θα τα επιβαρύνουν, τη στιγμή που υπάρχουν τόσες ασκήσεις να κάνεις.

Κολύμβηση

Αν τα όργανα του γυμναστηρίου ταλαιπωρούν πολύ τα γόνατά σου, προτίμησε μια άλλη, εντελώς διαφορετική μορφή άσκησης. Η κολύμβηση είναι μια καλή λύση που πιθανότατα δε θα σε κάνεις να πονάς στα γόνατα. Φυσικά αυτό εξαρτάται και από το τι πρόβλημα έχεις με αυτό το μέρος του σώματος.

Σε κάθε περίπτωση, η γυμναστική δεν πρέπει να προκαλεί ποτέ πόνο ή να επιδεινώνει το πρόβλημα που έχεις. Αν βλέπεις ότι η γυμναστική που κάνεις σε ταλαιπωρεί, μίλα με τον γυμναστή σου και ζήτα του να σου προτείνει ο ίδιος ειδικές ασκήσεις ανάλογα με την περίπτωση του πόνου. Λύση υπάρχει πάντα!

Διάβασε ακόμα:

Μπορεί το τρέξιμο να κάνει κακό στα γόνατα σου;

Photo: Pexels

Το άρθρο Τι γυμναστική μπορείς να κάνεις αν έχεις πρόβλημα στα γόνατα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα