Τι φροντίδα χρειάζεται ο σκύλος σου τον Χειμώνα;

19:05 27/11/2019 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος τον Χειμώνα χρειάζεται φροντίδα. Το κρύο τον επηρεάζει και μάλιστα μπορεί να αρρωστήσει! Οπότε οι συμβουλές που ακολουθούν είναι για όλους τους σκυλογονείς που θέλουν ο τετράποδος φίλος τους να είναι υγιής και ευτυχισμένος κάθε εποχή του χρόνου.

Τι φροντίδα χρειάζεται ο σκύλος τον Χειμώνα;Κρυολόγημα

Ναι ο σκύλος

σου, ειδικά εάν είναι μικρόσωμος και με λίγη τρίχα, είναι πολύ εύκολο να κρυώσει τον Χειμώνα. Αν τον δεις να αρχίσει να τρέμει, σημαίνει πως κρυώνει, επομένως απόφυγε να τον εκθέσεις για πολλή ώρα στο κρύο.

Πώς θα καταλάβεις ότι ο σκύλος σου έχει κρύωμα;Δεν έχει διάθεσηΤρέμει και περπατάει πολύ αργάΠροσπαθεί να είναι κοντά σε ζεστά αντικείμενα ή παίρνει αγκαλιά το πόδι σουΈχει πυρετόΦόρα του ρουχαλάκι

Υπάρχουν μερικές ράτσες σκύλων που δεν μπορούν στο κρύο και είναι καλό το να φοράνε ρούχα. Αυτό αφορά κυρίως τα μικρόσωμα σκυλιά, τα οποία είναι απαραίτητο πολλές φορές να φοράνε ρουχαλάκι για να προστατεύονται απ’ το κρύο και να μην τρέμουν.

Κι αν θες να πηγαίνετε πακέτο, δες αυτά τα ρούχα για τον σκύλο σου και σένα!

 PixabayΣε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται και… παπούτσια!

Μπορεί να σου φανεί υπερβολικό, αλλά πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι το κρύο περνά στο οργανισμό των σκύλων από τις πατούσες τους. Γι’ αυτό αν ο σκύλος σου συνεχίζει να κρυώνει πολύ και παρατηρείς ότι τρέμει μπορείς να του φορέσεις ακόμα και ειδικά παπούτσια.

Μην τον αφήνεις στο μπαλκόνι ή στην αυλή

Ακόμα κι αν ο σκύλος σου είναι σε μόνιμη βάση στην αυλή ή στο μπαλκόνι, τον Χειμώνα, ειδικά τα βράδια, φρόντιζε να τον βάζεις μέσα. Το κρύο είναι πολύ και μπορεί να τον βλάψει.

Unsplash/ Samuel CharronΠροσοχή στις βόλτες

Όταν η θερμοκρασία έξω πέφτει απότομα, αυτόματα και οι βόλτες θα πρέπει να γίνονται λίγο πιο σύντομες και να κινείστε συνεχώς. Εάν φυσικά πας μαζί με τον σκύλο σου στα χιόνια, είναι πολύ σημαντικό να έχεις μαζί σου τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για να προστατέψεις τις πατούσες του, μπορείς να τους βάλεις λίγη βαζελίνη και φυσικά όταν γυρίσετε σπίτι, να του σκουπίσεις τα ποδαράκια.

Δες και αυτό:

Κάνει κρύο; Συμβουλές για να μην υποφέρει το σκυλάκι σου

Το άρθρο Τι φροντίδα χρειάζεται ο σκύλος σου τον Χειμώνα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα