Νεκρό ελαφάκι με 7 κιλά πλαστικό στο στομάχι του | Photos

14:51 27/11/2019 - Πηγή: iPop
| Photos

Βρέθηκε νεκρό ελάφι με 7 κιλά πλαστικό και ρούχα στο στομάχι του! Μια τραγική είδηση που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και μας υπενθυμίζει το κακό που κάνουμε στο περιβάλλον μας.

Νεκρό ελάφι βρέθηκε στην Ταϊλάνδη καθώς είχε καταπιεί 7 κιλά σκουπίδια, πλαστικές σακούλες και ρούχα. Πιο συγκεκριμένα, το άγριο ελάφι είχε καταπιεί τεράστια ποσότητα απορριμάτων, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι, αυξάνοντας τον συναγερμό για τα απορρίμματα στα νερά και τα δάση της χώρας.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους καταναλωτές

πλαστικού παγκοσμίως, ενώ οι Ταϊλανδοί χρησιμοποιούν μέχρι 3.000 πλαστικές σακούλες μιας χρήσης ετησίως, είτε για συσκευασία σε τρόφιμα στο δρόμο, είτε για καφέ είτε για τα ψώνια τους.

Τα θαλάσσια ζώα, όπως οι χελώνες και τα dugongs, έχουν πεθάνει στα νερά γεμάτα με απόβλητα και οι αυτοψίες έχουν διαπιστώσει ότι τα πλαστικά που έχουν βρεθεί στο στομάχι τους συνέβαλαν στον θάνατό τους.

Φάλαινα πέθανε αφού κατάπιε 80 πλαστικές σακούλες.

Photo: AFP/Office of Protected Area Region 13/Handout

Τώρα, η μάστιγα των πλαστικών δεν επηρεάζει μόνο τα θαλάσσια ζώα αλλά και όσα ζουν στα δάση. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί δήλωσαν πως ένα ελάφι ηλικίας 10 ετών βρέθηκε νεκρό σε εθνικό πάρκο στην επαρχία Ναν, περίπου 630 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.

Μια αυτοψία ανακάλυψε πως βρέθηκαν πλαστικές σακούλες στο στομάχι, η οποία είναι μια από τις αιτίες του θανάτου του ελαφιού. Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, το ζώο πέθανε από γαστρεντερική απόφραξη σε συνδυασμό με τη μεγάλη ηλικία του.

Μέσα στο στομάχι του ζώου βρέθηκαν σακούλες, καφές, σάκοι απορριμάτων, πετσέτες και εσώρουχα, σύμφωνα και με τις φωτογραφίες που παρείχε το εθνικό πάρκο.

#สุดสลด กวางป่าขุนสถาน กินขยะพลาสติกตาย ปิดผ่าอวัยวะภายในพบขยะพลาสติก จำนวน 7 kg ประกอบด้วยซองกาแฟ ซองเครื่องปรุงบะหมี่กึ่งสำเร็จรูป ถุงพลาสติกจำนวนมาก ถุงดำ ถุงมือยาง ผ้าเช็ดมือ กางเกงในผู้ชาย เชือกฟาง #ขยะพลาสติก #กวางป่า #กรมอุทยานแห่งชาติ #dnpreport pic.twitter.com/p8PHvdEOSA

— กรมอุทยานแห่งชาติ สัตว์ป่า และพันธุ์พืช (@DnpReport) November 25, 2019

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Είναι ακόμη μια τραγωδία που έρχεται να προστεθεί στις άλλες που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς κι άλλες που θα ακολουθήσουν.

Είναι ακόμη μια απόδειξη πως πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα για τη μείωση του πλαστικού. Μια απόδειξη πως καταστρέφουμε τον πλανήτη μας, καταστρέφουμε τον εαυτό μας και όλοι έχουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης σε όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν.

Photo: AFP/Office of Protected Area Region 13/Handout

Να σημειωθεί πως πάνω από το 50% των πλαστικών που καταλήγουν στους ωκεανούς παγκοσμίως προέρχεται από την Κίνα, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, σύμφωνα με έκθεση της Ocean Conservancy του 2015 και του Κέντρου Επιχειρήσεων και Περιβάλλοντος McKinsey.

Κι αυτό το ελάφι είναι ένα από τα πολλά θύματα στη λίστα.

Διαβάστε επίσης:

Αν μπεις σε αυτό το τούνελ από πλαστικό δεν θα χρησιμοποιήσεις ξανά πλαστική σακούλα | Video

Το άρθρο Νεκρό ελαφάκι με 7 κιλά πλαστικό στο στομάχι του | Photos εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα