Τι είναι τα φυτά του αέρα; Μάθε πώς να τα εντάξεις στο σπίτι σου και να τα φροντίσεις

16:42 28/10/2021 - Πηγή: iPop

Τα αερόφυτα είναι η νέα τάση στα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φυτά του αέρα ανθίζουν σε ζωηρά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των αποχρώσεων του κόκκινου, του μπορντό, του βαθύ βιολετί, ακόμη και του λαμπερού ροζ. Όχι μόνο είναι όμορφα, τα φυτά του αέρα είναι συχνά μικροσκοπικά σε μέγεθος, καθιστώντας τα τέλειες επιλογές για τη διακόσμηση μικρών χώρων και διαμερισμάτων.

Συχνά πωλούνται σε διακοσμητικά δοχεία όπως μινιατούρες ή ακόμα και σε κρύσταλλα, τα οποία μπορούν

να βοηθήσουν να φωτίσουν ένα γραφείο ή να αναδείξουν την εμφάνιση ενός βοηθητικού τραπεζιού. Τα κρεμαστά φυτά αέρα είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσεις ένα στοιχείο της φύσης και του χρώματος σε έναν χώρο.

Ψάχνεις τρόπους να μειώσεις το άγχος; Βρήκαμε 5 σούπερ φυτά εσωτερικού χώρου που θα σε βοηθήσουν!

Τι είναι τα φυτά του αέρα;

Φύονται σε θερμά, υγρά κλίματα που βρίσκονται στη Βόρεια και Νότια Αμερική, το γένος Tillandsia έχει πάνω από 600 διαφορετικά είδη επιφύτων—γνωστά και ως αερόφυτα. Επίφυτο είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται πάνω από το έδαφος σε άλλο φυτό με μη παρασιτικό τρόπο. Τα Tillandsia ονομάζονται φυτά του αέρα επειδή τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να επιβιώσουν προέρχονται από την ατμόσφαιρα σε αντίθεση με το έδαφος. Ενώ τα φυτά του αέρα έχουν ρίζες, είναι μόνο για να προσκολλώνται στα φυτά στα οποία μεγαλώνουν.

Katarzyna Modrzejewska/Pexels

Είναι δύσκολο να φροντίσεις ένα φυτό του αέρα;

Είναι σημαντικό να είσαι πολύ συγκεκριμένος σχετικά με το είδος του αερόφυτου που επιλέγεις, επειδή δεν έχουν όλα τις ίδιες απαιτήσεις ή δεν αναπτύσσονται κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες. Είναι ζωτικής σημασίας να κάνεις την έρευνά σου σχετικά με την ποικιλία των ειδών Tillandsia που θέλεις πολύ νωρίτερα. Εφόσον είσαι σχολαστικός, τα φυτά του αέρα μπορούν να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.

Τα αερόφυτα χρειάζονται χώμα;

Τα αερόφυτα δεν χρειάζονται χώμα γιατί αναπτύσσονται πάνω από το έδαφος. Στην πραγματικότητα, το έδαφος μπορεί να είναι θανατηφόρο για τα αερόφυτα. Χρειάζονται θρεπτικά συστατικά που μπορούν να παρέχονται μόνο από την ατμόσφαιρα, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας, της υγρασίας και της βροχής.

Χρειάζονται νερό;

Πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι χρειάζονται ελάχιστο νερό για να επιβιώσουν, αλλά κάθε είδος αερόφυτου έχει στην πραγματικότητα συγκεκριμένες ανάγκες σε νερό. Ωστόσο, υπάρχει μια μέθοδος ποτίσματος που λειτουργεί για τους περισσότερους τύπους αερόφυτων. Ως γενικός εμπειρικός κανόνας προτείνεται να αφαιρείς τα φυτά αέρα από το δοχείο τους και μετά να τα βυθίζεις σε νερό βρύσης σε θερμοκρασία δωματίου (ή ιδανικά, βρόχινο νερό) για μια ώρα. Πότισε τα φυτά αέρα μία φορά την εβδομάδα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Τι είναι τα φυτά του αέρα; Μάθε πώς να τα εντάξεις στο σπίτι σου και να τα φροντίσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα