Πόσο θα αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου; Θα είναι αυτός ο πιο ακριβός χειμώνας των τελευταίων ετών;

12:34 28/10/2021 - Πηγή: iPop

Είναι γεγονός ότι οι λογαριασμοί θέρμανσης αναμένεται να εκτοξευθούν μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης και της απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ενώ το πετρέλαιο, ο άνθρακας και το φυσικό αέριο μπορεί να μην χρησιμοποιούνται για πάντα, εξακολουθούν να είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια ενεργειακή υποδομή προς το παρόν.

Και οι τιμές αυτών των καυσίμων είναι έτοιμες να κάνουν τον χειμώνα τον πιο ακριβό στην πρόσφατη μνήμη.

Για παράδειγμα, οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ είναι περίπου τρεις φορές υψηλότερες αυτή τη στιγμή από το 2020. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι λογαριασμοί θα τριπλασιαστούν επειδή η διαφορά κόστους δεν θα μεταφερθεί ολόκληρη στους καταναλωτές. Ωστόσο, θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Με την τιμή του ρεύματος να φτάνει στα ύψη, ήρθε η ώρα να μάθεις τα 4 πράγματα που δεν ήξερες ότι καταναλώνουν τόση ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι σου

UnsplashΠόσο θα αυξηθούν οι τιμές φυσικού αερίου;

Παγκοσμίως, οι βασικοί μοχλοί της δυναμικής της αγοράς ενέργειας τους επόμενους μήνες θα είναι η σφοδρότητα του χειμώνα του Βόρειου Ημισφαιρίου, η ισχύς των τάσεων οικονομικής ανάπτυξης και το μέγεθος των απρογραμμάτιστων διακοπών εφοδιασμού. Η αύξηση των τιμών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ακριβούς περιοχής όπου ζούμε και του καιρού.

Εάν είναι ένας κανονικός χειμώνας, ο λογαριασμός του μέσου πελάτη θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 50% έως 75%. Ένας θερμότερος από το συνηθισμένο χειμώνας θα μπορούσε να περιορίσει τις αυξήσεις των λογαριασμών σε περίπου 25%.

Γιατί αυξάνονται οι τιμές;

Το φυσικό αέριο έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές σε ξένες χώρες τα τελευταία χρόνια, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τα έθνη έχουν στραφεί στο εμπόρευμα για να αντικαταστήσουν τον άνθρακα. Ενώ το φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι ένα ορυκτό καύσιμο που εκπέμπει άνθρακα, είναι πιο καθαρό από τον άνθρακα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το φυσικό αέριο μπορεί να βοηθήσει τα έθνη να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

Η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα υψηλή στην Ευρώπη και την Ασία, καμία από τις οποίες δεν ήταν μεγάλοι χρήστες φυσικού αερίου μέχρι πρόσφατα. Τώρα που ασκούν πίεση στην προσφορά του εμπορεύματος, η τιμή του καυσίμου, η οποία καθοδηγείται από την παγκόσμια αγορά αυξάνεται. Ορισμένες χώρες επιστρέφουν τώρα στον άνθρακα βραχυπρόθεσμα εν μέσω της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πόσο θα αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου; Θα είναι αυτός ο πιο ακριβός χειμώνας των τελευταίων ετών; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα