Τι είναι η θυλακίτιδα σκύλου και ποια τα συμπτώματά της;

17:52 20/10/2019 - Πηγή: iPop

Τι είναι η θυλακίτιδα σκύλου και ποια τα συμπτώματά της δερματικής πάθησης που εμφανίζεται κυρίως στα μεγάλα σκυλιά; Αναλυτικά όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις. 

Πιο συγκεκριμένα, η θυλακίτιδα σκύλου, η οποία είναι γνωστή και ως bursitis είναι μια δερματική μόλυνση που συνήθως γίνεται ευκολότερα αντιληπτή σε κοντότριχα σκυλιά.

Η θυλακίτιδα είναι μια επιφανειακή μικροβιακή λοίμωξη του δέρματος που προκαλεί έλκη, οιδήματα, πληγές και ξηρό δέρμα. Στους σκύλους με μακρύ τρίχωμα, τα συμπτώματα που γίνονται αντιληπτά είναι το θαμπό τρίχωμα και το ξηρό δέρμα.

Παράλληλα, η θυλακίτιδα εμφανίζεται

συχνά σε συνδυασμό με άλλες δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ψώρα, οι αλλεργίες, αλλά και οι πιθανοί τραυματισμοί.

Τι πρέπει να ξέρεις για τη θυλακίτιδα του αγκώνα στους σκύλους;

Αιτία 

Συχνή στους σκύλους είναι επίσης και η θυλακίτιδα του αγκώνα, η οποία μπορεί να εμφανιστεί μετά από κάποιον σοβαρό τραυματισμό ή από συνεχείς μικροτραυματισμούς.

Συμπτώματα

Η θυλακίτιδα του αγκώνα στους σκύλους μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή φλεγμονής και θα την παρατηρήσεις εάν ο σκύλος σου δυσκολεύεται να κινηθεί.

Unsplash/Shridhar Dixit

Θεραπεία

Συνήθως η θεραπεία της θυλακίτιδας περιλαμβάνει αντιβιοτικά από το στόμα, αντιβακτηριακές αλοιφές ή ειδικά σαμπουάν για τα οποία όμως θα πρέπει να συμβουλευτείς πρώτα τον κτηνίατρο σου.

Πρόληψη

Είναι σημαντικό να προσέχεις εκτός απ’ τους τραυματισμούς του σκύλου σου και το βάρος του. Κι αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί ότι τα υπέρβαρα σκυλιά είναι πιθανότερο να υποφέρουν από θυλακίτιδα του αγκώνα, δεδομένου ότι οι αρθρώσεις τους δεν μπορούν να στηρίξουν το βάρος τους κι αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει φλεγμονή. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχουμε πάντα το βάρος του σκύλου μας έτσι ώστε αυτό να παραμένει στα επιθυμητά επίπεδα.

Διάγνωση απ’ τον κτηνίατρο

Όσα κι εάν ξέρεις για τη συγκεκριμένη δερματική ασθένεια, θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεσαι τον κτηνίατρο σου, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει διάγνωση, αλλά και να σου δώσει την απαραίτητη θεραπεία. Καλό θα ήταν όταν παρατηρήσεις κάτι περίεργο στον τρόπο που κινείται ο σκύλος σου ή έναν πιθανό τραυματισμό στον αγκώνα του, να κάνεις άμεσα μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Διάβασε ακόμη:

Αυτές είναι οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο σκύλος σου κάθε Φθινόπωρο

Photo: Unsplash/Shawn Pang

Το άρθρο Τι είναι η θυλακίτιδα σκύλου και ποια τα συμπτώματά της; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα