Όλα του restart ...δύσκολα- Σε σταυροδρόμι ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να τραβήξει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτώντας το πέρασμα του κόμματος, στη "νέα εποχή". Βηματισμό αντιπολιτευτικό ωστόσο το κόμμα, ακόμη δεν έχει βρει, καθώς σύρεται πίσω από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, με εμφανή αμηχανία να ορίσει ατζέντα ακόμη και σε θέματα, θεωρητικά εύκολα προς

διαχείριση, όπως η ψήφος των αποδήμων.

Αστοχίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμφανή δυσκολία να ορίσει την δική του ατζέντα τόσο για λόγους προφανείς , όπως την αντικειμενική πολιτική πραγματικότητα ( μια κυβέρνηση με νωπή εντολή, άμεσα ανακλαστικά και ευρείας δημοφιλίας, κατά πώς καταδεικνύουν και οι δημοσκοπήσεις) αλλά και για έτερους λόγους , που αφορούν σε δικές του πολιτικές αστοχίες.

Η στάση που τήρησε εξαρχής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ψήφο των αποδήμων, το φέρνει σε θέση απολογούμενου απέναντι σε σύσσωμο το αντιπολιτευτικό μπλοκ το οποίο επ αυτής, ανεξαρτήτως κατάληξης, έδειξε διάθεση συνεννόησης με την Κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου, επικοινωνιακά τουλάχιστον, διάβασαν εξόχως "λανθασμένα" τις κινήσεις και της Κυβέρνησης και του "ρυθμιστή" του επικείμενου νομοσχεδίου, δηλαδή το ΚΚΕ, και τέθηκαν από την αρχή σε πολιτική απομόνωση, με εμφανές αυτή την ώρα πρόβλημα στην διαχείρισή του.

Μπρα ντε φερ

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό του κόμματος εξελίσσεται ένα ιδιότυπο "μπρα ντε φερ" μεταξύ των στρατοπέδων που έχουν αντικρουόμενες επιδιώξεις και θεωρήσεις για τον περιώνυμο "μετασχηματισμό" του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μπορεί στα κομματικά όργανα να μην γίνεται η "έκρηξη" που προοιωνίζονται συχνά οι διαρροές στελεχών που ανήκουν σε "αντίπαλα" στρατόπεδα ( λ.χ η πρόσφατη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής δεν δικαίωσε εκτιμήσεις ή πηχυαίους τίτλους περί "συντροφικών μαχαιρωμάτων", καθώς ήταν εξαιρετικά "χαμηλής ‘εντασης") αλλά είναι σε πλήρη εξέλιξη "κλεφτοπόλεμος" που διεξάγεται με όρους δημόσιων δηλώσεων, προκαλώντας "ημικρανία" στην ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Την ώρα δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει την "καμπάνια" για την διεύρυνσή του και ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να φέρει την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ στο κομματικό λίφτινγκ με "πορεία του προς τον λαό", εν είδει περιοδειών, ανά την επικράτεια, η συζήτηση περί "αυτοκριτικής" για το τι πήγε στραβά το 2015 και τι λάθη έγιναν στην διακυβέρνηση, που υποδαυλίζουν στελέχη του κόμματος με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, προκαλούν εικόνα βαβέλ και προδίδουν ότι το κόμμα έχει ακόμη …υπαρξιακά ζητήματα προς επίλυση, εξ ού και δεν πείθει ότι είναι έτοιμο για την … μεγάλη επιστροφή.

Τσίπρας στο προσκήνιο

Όλα τούτα φυσικά και κάνουν την ζωή του Αλέξη Τσίπρα μάλλον δύσκολη, στην επιδίωξή του να δηλώσει το πρώην κυβερνητικό κόμμα το "παρών" στις πολιτικές εξελίξεις.

Η κριτική που ασκείται προς την Κυβέρνηση είναι σκληρή μεν αλλά κυρίως σε ό,τι αφορά τον τρόπο που …αντιπολιτεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία. Η "βελόνα" στην Κουμουνδούρου έχει "κολλήσει" στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε η Ν.Δ, σε ζέοντα θέματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών και το Προσφυγικό ( με το δεύτερο να αποτελεί πράγματι κινούμενη βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας).

Ο κ. Τσίπρας πάντως, παραλλήλως με την επιδίωξή του να αποδείξει ότι η Ν.Δ αντιπολιτεύτηκε με τρόπο "παραπλανητικό" για τους πολίτες και ότι επιδίδεται σε κυβιστήσεις ως κυβέρνηση, βγαίνει μπροστά , σε μια προσπάθεια "επίθεσης γοητείας" και συσπείρωσης των "αντιδεξιών" ψηφοφόρων που του έδωσαν το διόλου ευκαταφρόνητο εκλογικό ποσοστό του 31,5% στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα